Antena 3 CNN Politică Geoană: PD-L urmăreşte blocarea Senatului. Miza politică este mai importantă decât cea a guvernării

Geoană: PD-L urmăreşte blocarea Senatului. Miza politică este mai importantă decât cea a guvernării

Geoană: PD-L urmăreşte blocarea Senatului. Miza politică este mai importantă decât cea a guvernării
10 Mar 2010   •   17:44

?Ce s-a întâmplat azi este o bilă neagră pentru PD-L. Urmăresc blocarea Senatului. Azi aveam vreo 40 de legi importante. În acest moment miza politică este mai importantă decât cea a guvernării. Oxford Analitica a vorbit despre faptul că PD-L a introdus o moţiune pentru revocarea mea de la Senat, moţiune care este un alt pas pentru a-şi consolida puterea personală faţă de partidele din opoziţie?, a declarat, miercuri, Mircea Geoană, la emisiunea Ediţie Specială de la Antena 3.

Senatul se află într-un blocaj total care ar putea să se transforme într-un război de uzură pe o perioadă nedefinită. Totul din cauza unei singure mize: postul de preşedinte al Senatului, numărul doi în stat deţinut de social-democratul Mircea Geoană şi râvnit de PDL şi aliaţii lor.

Mircea Geoană susţine că funcţia pe care o deţine reprezintă un obstacol în planul preşedintelui Traian Băsescu. Poziţia de preşedinte al Senatului este o funcţie care reprezintă un obstacol în planul real al preşedintelui: ocuparea a două treimi din Parlament. Din punctul de vedere al jocului politic se încearcă şubrezirea PSD, de a crea o formă de obedienţă a întregului Parlament la planul de reformare a Constituţiei. Jocurile politice ne îndepărtează de la problemele reale ale ţării?, a spus Mircea Geoană.



Miercuri, peste 40 de proiecte de lege, o întreagă ordine de zi, a căzut victima jocurilor politice dintre putere şi opoziţie pentru şefia acestui for legislativ. Cu ochii pe postul lui Geoană, atât pesediştii, cât şi democrat-liberalii s-au acuzat reciproc că sacrifică interesele românilor şi activitatea legislativă a acestei camere pentru a păstra sau a apuca cu toate mijlocele postul numărului doi în stat.

Luni Opoziţia nu a ajutat Puterea să treacă nici o lege organică prin plen, ca replică la iniţierea procedurii de revocare a preşedintelui Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: presedintele Senatului Mircea Geoană
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close