Antena 3 CNN Politică Geoană: PDL are serviciu de informaţii la Apărare. E normal ca şi PSD să aibă unul

Geoană: PDL are serviciu de informaţii la Apărare. E normal ca şi PSD să aibă unul

Geoană: PDL are serviciu de informaţii la Apărare. E normal ca şi PSD să aibă unul
Sursa foto: mircea geoana
09 Feb 2009   •   11:13

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a declarat nedumerit de atacurile la adresa PSD, care şi-ar dori serviciul de informaţii al MAI, atâta vreme cât partenerii de alianţă au un serviciu similar la Ministerul Apărării.
"Eu am spus că vreau un minister de forţă. Ştiţi bine că atunci când se face o coaliţie, un partid doreşte să aibă o anumită paritate cu celălalt partid din punct de vedere al instrumentelor. Şi atunci, nu este firesc, în clipa în care PD-ul îşi alege Ministerul Apărării - care are şi serviciul de informaţii, un serviciu redutabil, de care nimeni nu a vorbit - ca PSD-ul să-şi aleagă un minister de forţă, care are şi un serviciu de informaţii? Ce e rău în asta? E ceva misterios? E vorba de echivalenţa instrumentelor!", crede Geoană.
El a amintit că în seara în care s-a discutat despre ministere, ?Vasile Blaga a vorbit primul de acest DGIPI, încercând să-l introducă în pachetul de negociere?. El a subliniat că "dacă iei ministerul, îl iei cu tot ce are înăuntru, cu administraţie publică, cu serviciu de informaţii, cu poliţişti".
Liderul PSD a vorbit şi de comisiile parlamentare de control ale SRI şi SI şi a negat că va ceda conducerile acestora către PDL. "În ordinea algoritmului în care vom trage, deci dacă PD-L trage primul, cum cred, va lua Comisia SRI, noi Comisia SIE şi Comisia pentru Afaceri Europene", a precizat Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close