Antena 3 CNN Politică Geoană: Ponta era copilul obraznic din PSD. E ingrat atacul său (VIDEO)

Geoană: Ponta era copilul obraznic din PSD. E ingrat atacul său (VIDEO)

Geoană: Ponta era copilul obraznic din PSD. E ingrat atacul său (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Aug 2010   •   22:59

Mircea Geoană a răspuns, joi seară, în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, atacurilor lansate la adresa sa de către actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta. Fostul lider social-democrat susţine că Ponta "era copilul obraznic care ataca partidul" şi că afirmaţiile sale sunt "ingrate" şi "lipsite de decenţă". Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, Victor Ponta a declarat, printre altele, că Mircea Geoană este "imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor" şi că în mandatul său, partidul era influenţat "100% de moguli".

?Cred că este într-o criză de creştere, pentru că a face saltul de la şef la Tineretul Social Democrat la ditamai partidul şi cu răspunderile care vin inerent unei astfel de funcţii nu e uşor. Şi cred că vrea să se diferenţieze invocând greaua moştenire a erei Geoană. O eră în care nu a dus-o atât de rău, dacă e vorba să ne uităm puţin la parcursul politic al lui Ponta, care a făcut parte din echipa mea, începând cu anul 2006, moment în care eu l-am încurajat şi l-am promovat vicepreşedinte al partidului, contrar voinţei generale din partid. (...)  A fost ministru în acelaşi timp şi el, şi Ilie Sârbu. Daciana Sârbu, tot în era lui Geoană a ajuns europarlamentar. Cred că este cel puţin ingrat, dacă nu lipsit de decenţă acest gen de atac. Care este neprovocat. (...) Nu cred că datul la picioare este un lucru bun", a declarat Mircea Geoană, la emisiunea "Subiectiv".

"Stilul acela care i-a adus oarecare notorietate. Tot timpul era copilul obraznic care ataca partidul şi pe care l-am tolerat, în acest fel, cu toţii în conducerea partidului. (...) Trebuie să îi mai accepţi o greşeală, chiar dacă este uneori mai imberb politic.  (...) Când ajungi şef la PSD trebuie să fii un om responsabil. Aceste afirmaţii jignitoare nu fac cinste. (...) Eu prefer să avem o discuţie bărbătească în interiorul partidului?, a mai spus Geoană.



În interviul acordat Evenimentului Zilei, Victor Ponta declara: "Mircea Geoană e, din păcate, pentru noi, imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor. Ceea ce ne deranjează când mai iese din când în când în faţă, nu este că nu e de acord. Normal că nu e dacă nu e el. Ci faptul că ne readuce aminte de acele vremuri triste".

Ponta a mai spus că, în perioada în care Mircea Geoană se afla la şefia PSD, influenţa mogulilor în deciziile partidului existau în proporţie de "100%" şi că în acest moment influenţa lor în PSD este zero.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD Victor Ponta atac
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close