Antena 3 CNN Politică Geoană: Preşedintele Băsescu "se mai preface o dată că face consultări cu partidele"

Geoană: Preşedintele Băsescu "se mai preface o dată că face consultări cu partidele"

Geoană: Preşedintele Băsescu "se mai preface o dată că face consultări cu partidele"
Sursa foto: Mircea Geoanã
05 Noi 2009   •   13:59

Preşedintele Traian Băsescu "se mai preface o dată că face consultări cu partidele" a declarat joi, liderul PSD, Mircea Geoană, referindu-se la intenţia şefului statului de a invita partidele politice pentru o nouă rundă de discuţii pe tema nominalizării unui nou premier. Preşedintele social-democrat l-a mai acuzat pe Băsescu că nu poate fi crezut atunci când vorbeşte de formarea de coaliţii de guvernare deoarece şi-a "trădat" şi "înjunghiat" toţi partenerii politici.
"Astăzi se discută la Bucureşti, după votul de ieri din Parlament, despre viitorul prim-ministru şi actualul preşedinte se mai preface o dată că face consultări cu partidele şi cu majoritatea din Parlament. Ieri în Parlament am reuşit să facem un lucru bun. Nu trântirea Guvernului Croitoru, pentru că lumea ştia că n-are cum să treacă, pentru că a fost un om care a fost practic ademenit de Traian Băsescu şi sacrificat în piaţa publică, aşa cum Traian Băsescu şi-a sacrificat toţi aliaţii şi partenerii de când face politică ", a declarat Geoană, adăugând că "mascarada aceasta trebuie să înceteze".
Liderul PSD a reamintit soarta împărtăşită de toate coaliţiile girate de Băsescu în numele PDL cu PC, PSD, PNL şi UDMR . " Cei care aveţi amintirea momentelor din 1997-2000: PD-ul şi Traian Băsescu au fost în alianţă cu CDR-ul, cu ţărăniştii, cu liberalii... Cine a trădat? PD-ul şi Traian Băsescu. Şi-au înjunghiat pe la spate toţi partenerii. Mai ţineţi minte în 2005? A avut o majoritate, a alianţă cu PNL. I-a avut şi pe UDMR, i-a avut şi pe cei de la PUR alături de el. Ce le-a făcut? I-a trădat şi i-a înjunghiat pe la spate. Şi vine acum şi lansează încă o invitaţie către liberali, poate către PSD, poate către UDMR. Cine îl mai crede pe Traian Băsescu că este capabil să-şi respecte cuvântul dat?", s-a întrebat Geoană retoric.
Preşedintele Traian Băsescu a transmis astăzi o scrisoare partidelor parlamentare, liderului Grupului minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament şi grupului parlamentar al independenţilor, invitându-i la consultări pe subiectul desemnării unui nou premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close