Antena 3 CNN Politică Geoană, pro-Iohannis: Insistenţa lui Băsescu de susţinere a unui guvern minoritar, scenă de teatru absurd

Geoană, pro-Iohannis: Insistenţa lui Băsescu de susţinere a unui guvern minoritar, scenă de teatru absurd

Geoană, pro-Iohannis: Insistenţa lui Băsescu de susţinere a unui guvern  minoritar, scenă de teatru absurd
Sursa foto: Mircea Geoanã
04 Noi 2009   •   12:19

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură a Cabinetului Croitoru, că insistenţa preşedintelui de a propune un premier care nu beneficiază de majoritate parlamentară constituie o scenă de teatru absurd, demnă de Urmuz. Liderul social-democrat i-a acuzat pe liderii PDL că trimit "emisari în miez de noapte" la parlamentarii PSD şi PNL, "cu propuneri de intimidare şi corupere şi şantaj".
"Regret că un număr de oameni, buni profesionişti, au fost obligaţi, ademeniţi şi în mod cert împinşi într-un joc politic din care vor ieşi cu reputaţia deformată şi după o perioadă efemeră de glorie în faţa camerelor de luat vederi", a afirmat Geoană.
Preşedintele PSD l-a acuzat pe Băsescu de faptul că a premeditat ieşirea PSD de la guvernare, pentru "a avea acces la butoanele puterii şi resurse pentru campania electorală".
"Ceea ce asistăm de câteva săptămâni şi astăzi în Parlament, de când Boc a rămas singur la guvernare, este atmosfera de frică, de tensiune, de intimidare şi şantaj pe care regimul Băsescu-Boc îl impun României. Este atmosfera de sfârşit de domnie", a afirmat Geoană.
El a arătat că după votul decisiv al parlamentarilor asupra Guvernului Croitoru, majoritatea formată îl va propune preşedintelui Traian Băsescu, încă o dată, tot pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru funcţia de prim-ministru.

"După demonstraţia lipsei de susţinere pentru candidaţii propuşi de Lucian Croitoru, îi vom solicita actualului preşedinte reintrarea într-o logică democratică normală, vom reveni cu propunerea ca Klaus Iohannis să fie prim-ministru", a susţinut Geoană.


Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close