x close

Geoană propune cooptarea miniştrilor Energiei şi Agriculturii în CSAT

02 Noi 2009   •   11:21
Geoană propune cooptarea miniştrilor Energiei şi Agriculturii în CSAT
 Mircea Geoanã

Miniştrii Energiei şi Agriculturii ar trebui cooptaţi în CSAT a declarat, luni, liderul PSD Mircea Geoană, el susţinând modificarea legii de profil a acestei instituţii în sensul introducerii unor prevederi privind securitatea energetică şi alimentară.
"Cred că în viitorul CSAT, cu o lege evident modificată, va trebui să introducem subiectul securităţii energetice şi al securităţii alimentare. Voi propune cooptarea în CSAT a ministrului Energiei şi Resurselor şi a ministrului Agriculturii, pentru a putea să fim siguri că cele două domenii strategice şi vulnerabilităţi pentru România - în sens de securitate naţională - vor avea un subiect de preocupare permanentă din partea şefului statului", a afirmat Geoană, la o dezbatere pe teme economice, organizată de Forum Invest.
Preşedintele social-democrat s-a pronunţat şi pentru crearea, separată, a unui Minister al Energiei şi Resurselor, abilitat cu comepetenţe în problematica energetică şi de control a resurselor pe care România încă le are pentru eficientizarea folosirii lor.
Liderul PSD a mai spus că, din punct de vedere politic, imediat după momentul Copenhaga, România va trebui să revizuiască strategia energetică.
"Va trebui să avem o strategie combinată - energetică şi de schimbări climatice - iar această strategie revizuită să fie aprobată în Parlament printr-o lege organică, astfel încât obligaţiile multianule de finanţare, cofinanţare şi atragere de resurse să devină o obligaţie pentru mai multe guverne succesive", a susţinut Geoană.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Geoana CSAT energie agricultura resurse
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati