Antena 3 CNN Politică Geoană propune cooptarea miniştrilor Energiei şi Agriculturii în CSAT

Geoană propune cooptarea miniştrilor Energiei şi Agriculturii în CSAT

Geoană propune cooptarea miniştrilor Energiei şi Agriculturii în CSAT
Sursa foto: Mircea Geoanã
02 Noi 2009   •   11:21

Miniştrii Energiei şi Agriculturii ar trebui cooptaţi în CSAT a declarat, luni, liderul PSD Mircea Geoană, el susţinând modificarea legii de profil a acestei instituţii în sensul introducerii unor prevederi privind securitatea energetică şi alimentară.
"Cred că în viitorul CSAT, cu o lege evident modificată, va trebui să introducem subiectul securităţii energetice şi al securităţii alimentare. Voi propune cooptarea în CSAT a ministrului Energiei şi Resurselor şi a ministrului Agriculturii, pentru a putea să fim siguri că cele două domenii strategice şi vulnerabilităţi pentru România - în sens de securitate naţională - vor avea un subiect de preocupare permanentă din partea şefului statului", a afirmat Geoană, la o dezbatere pe teme economice, organizată de Forum Invest.
Preşedintele social-democrat s-a pronunţat şi pentru crearea, separată, a unui Minister al Energiei şi Resurselor, abilitat cu comepetenţe în problematica energetică şi de control a resurselor pe care România încă le are pentru eficientizarea folosirii lor.
Liderul PSD a mai spus că, din punct de vedere politic, imediat după momentul Copenhaga, România va trebui să revizuiască strategia energetică.
"Va trebui să avem o strategie combinată - energetică şi de schimbări climatice - iar această strategie revizuită să fie aprobată în Parlament printr-o lege organică, astfel încât obligaţiile multianule de finanţare, cofinanţare şi atragere de resurse să devină o obligaţie pentru mai multe guverne succesive", a susţinut Geoană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT energie agricultura resurse
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close