Antena 3 CNN Politică Geoană, reclamat de PDL la comisia de abuzuri pentru tergiversarea validării Guvernului Negoiță

Geoană, reclamat de PDL la comisia de abuzuri pentru tergiversarea validării Guvernului Negoiță

Geoană, reclamat de PDL la comisia de abuzuri pentru tergiversarea validării Guvernului Negoiță
Sursa foto: Mircea Geoanã
16 Noi 2009   •   13:13

PD-L va sesiza comisia de abuzuri a Senatului împotriva preșdintelui acestui for legislativ, Mircea Geoană, căruia i se reproșează faptul că apelează la diferite subterfugii pentru a amâna convocarea Birourilor Permanente ale celor două Camere, pentru a se decide calendarul procedurii de investire a noului Guvern Negoiţă.

"Condamnăm atitudinea iresponsabilă a preşedintelui Senatului care refuză convocarea Camerelor reunite şi de a se lua o decizie legată de guvernul depus încă de săptămâna trecută de Liviu Negoiţă. Este absolut inadmisibil şi fără niciun fel de justificare", a spus Videanu.

El a anunţat că Biroul Permanent al PDL a mandatat grupul PDL din Senat să sesizeze Comisia de abuzuri a Senatului, pentru a găsi o soluţie, astfel încât Parlamentul să se pronunţe cât mai repede pe acest subiect.

?Aşteptăm o soluţie pentru ca Parlamentul să se pronunţe cât mai repede asupra acestei situaţii?, a subliniat primvicepreședintele PDL, Adriean Videanu, care a adăugat că analiza comisiei parlamentare ar trebui să vizeze îndeplinirea obligațiilor pe care Geoană le are ca președinte al Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că a discutat totuși cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri, pentru declanşarea procedurilor de învestire a noului guvern.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarase, joi, că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor fi convocate în şedinţă reunită la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni. El a fost dur criticat de PDL pentru faptul că la începutul săptămânii trecute și-a luat câteva zile concediu din calitatea de președinte al Senatului, blocând astfel orice tentativă de întrunire a conducerilor Parlamentului pentru discutarea procedurii de învestire a guvernului propus de Negoiță.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close