Antena 3 CNN Politică Geoană: România a pierdut boardul FMI din luna iunie. Amânarea tranşei de la FMI este exclusiv vina Guvernului

Geoană: România a pierdut boardul FMI din luna iunie. Amânarea tranşei de la FMI este exclusiv vina Guvernului

Geoană:  România a pierdut boardul FMI din luna iunie. Amânarea tranşei de la FMI este exclusiv vina Guvernului
25 Iun 2010   •   16:03

România a pierdut boardul FMI din luna iunie, iar amânarea tranşei este exclusiv vina Guvernului, care a "tărăgănat" adoptarea măsurilor concrete, a acuzat vineri, preşedintele Senatului, Mircea Geoană. El atrage atenţia asupra faptului că riscul cel mai mare, acum, este ca Guvernul să majoreze impozitele si TVA, considerând că aceste măsuri, luate de un cabinet nelegitim, sunt de natură să agraveze situaţia celor cu venituri mici, dăunând, poate iremediabil, dezvoltării României.

"La această oră, România a pierdut boardul FMI din luna iunie. Amânarea tranşei de la FMI este exclusiv vina Guvernului, care a tărăgănat adoptarea unor măsuri concrete, cerute de reprezentanţii FMI. Această amânare va atrage costuri de finanţare a datoriei sporite şi va deveni un risc la adresa stabilităţii monetare a României", precizează Geoană, într-un comunicat.

Preşedintele Senatului atrage atenţia că, în cursul zilei de vineri, cursul leu-euro a atins cea mai ridicată valoare din ultimele şapte luni, iar principala responsabilitate pentru situaţia în care se află ţara îi revine preşedintelui Traian Băsescu, care a girat acest actualul Executiv "incompetent şi lipsit de viziune".

De aceea, în urma deciziei Curţii Constituţionale, Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, crede Geoană.

"Situaţia în care un Guvern nelegitim ia măsuri ilegale şi neconstituţionale împotriva cetăţenilor săi nu mai poate continua. Un Guvern care şi-a asumat răspunderea pe nişte legi care au fost declarate neconstituţionale nu mai este în capacitatea de a guverna ţara şi trebuie sa îşi dea demisia", subliniază şeful Senatului.

Preşedintele Senatului consideră că este necesar ca un nou Guvern să vină şi să aducă în faţa Parlamentului un nou proiect de buget, care să reflecte situaţia actuală şi care să conceapă un set de masuri coerente si viabile, menite să contribuie la relansarea economică a României.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: transa majorare impozite
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close