Antena 3 CNN Politică Geoană: Se caută soluții pentru păstrarea Nokia la Cluj

Geoană: Se caută soluții pentru păstrarea Nokia la Cluj

Geoană: Se caută soluții pentru păstrarea Nokia la Cluj
Sursa foto: Mircea Geoanã
20 Feb 2009   •   11:51

Președintele PSD, Mircea Geoană a declarat vineri, că Guvernul va elabora, imediat după adoptarea bugetului .o serie de strategii pentru ca fabrica Nokia de la Cluj să poată continua construirea infrastructurii necesare pentru asigurarea a 3.500 de locuri de muncă. Liderul social-democrat s-a întânit în această zi cu președintele Nokia pentru a discuta posibilele consecințe pe care criza economică le-ar putea avea supr investiției acestei firme în țara nostră.
"1.600 de români lucrează în actuala configurație a fabricii Nokia, iar dezvoltarea infrastructurii în acea zonaă ar putea să asigure locuri de muncă pentru 3.500 de persoane. Aceasta întâlnire face parte dintr-o suită de întâlniri cu companiile multinaționale care sunt în România? a precizata Geoană.
Liderul PSD a ținut să sublinieze că în perioada următoare vor fi închise firme şi se vor pierde locuri de muncă.
"Suntem într-o competiţie pentru păstrarea locurilor de muncă şi e nevoie să găsim măsuri pertinente pentru a păstra înteprinderile strategice din România. În acest context, este esenţial ca guvernul să ofere sprijinul necesar companiei Nokia, pentru realizarea drumului expres care leagă Jiboul de Cluj, iar în cazul companiei Ford, guvernul trebuie să sprijine realizarea drumului expres Craiova-Piteşti", a mai afirmat Geoană.
El a arătat că Nokia este interesată de partea de infrastructură, dar și de alte modalități de sprijin pentru calificarea personalului de la fabrica de la Cluj. Conducerea companiei a purtt discuții și cu șeful DAE, Vasile Pușcaș în vederea obținerii de fonduri europene.
Președintele Senatului s-a referit și la adoptarea în Prlament a bugetului pe 2009 apreciind că dezbaterea din Parlament cu privire la buget s-a prelungit prea mult.
"Dincolo de aspectele mai mult sau mai puţin comice ale dezbaterii pe tema bugetului, cred că e important ca aceste şedinţe din Parlament să se finalizeze în timp util pentru a se aloca sumele necesare investiţiilor în infrastructură", a spus Geoană.
VEDEŢI TRANSCRIPTUL DECLARAŢIEI LUI MIRCEA GEOANĂ PE MONITORING MEDIA
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fabrica Cluj infrastructura locuri de munca
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close