Antena 3 CNN Politică Geoană se mai gândeşte dacă va candida la preşedinţie

Geoană se mai gândeşte dacă va candida la preşedinţie

Geoană se mai gândeşte dacă va candida la preşedinţie
Sursa foto: mircea geoana
30 Ian 2009   •   08:26

Împins de unii membri de partid să se bată cu Băsescu la toamnă, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că se mai gândeşte dacă să candideze sau nu la alegerile prezidenţiale.
"Încă nu m-am hotărât. Ca să fim foarte sinceri. E o chestiune la care ne gândim cu toţii în partid. PSD este un partid mare, cu pretenţii. Este firesc să existe o dezbatere internă. Este posibil să existe şi o competiţie internă, cum a fost la democraţii americani, poate sunt mai mulţi colegi care vor să candideze. Ne vom gândi şi în timpul potrivit ne vom decide", a precizat Geoană, vorbind de candidatura sa la preşedinţia României.
Liderul PSD a arătat, totodată, că, indiferent cine câştigă fotoliul de la Cotroceni, miza coaliţiei PSD-PDL este "mai ambiţioasă şi mai profundă" decât simpla depăşire a crizei traversate acum de România.
"Adevăratul test al acestei coaliţii nu este campania pentru prezidenţiale. Mulţi simplifică discuţia şi spun: Bă, dacă va candida unul ţeapăn de la PSD împotriva lui Băsescu - şi va fi cazul, va fi bătaie - atunci, automat, această coaliţie nu va funcţiona", a spus Geoană.
El a arătat că miza coaliţiei, care deţine circa 75% din mandatele din Parlament, este de a avea şi duce la îndeplinire un proiect pentru România, care să ţină de modernizarea statului român.
Totodată, Geoană a avansat ideea că, dacă actuala coaliţie guvernamentală va reuşi în acest proiect şi va duce la capăt mandatul de patru ani, România se va îndrepta către un sistem de partide bipolar.
"Dacă această coaliţie reuşeşte, în mod evident lucrurile se vor îndrepta către un sistem de două mari partide. Dacă nu, atunci nevoia de mai mulţi jucători pe piaţă pentru a forma majorităţi va conduce la perpetuarea a unu-două partide mici sau mijlocii care să poată să asigure un echilibru", a spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close