Antena 3 CNN Politică Geoană: Vectorul de legătură cu Hayssam a fost Gabriel Oprea, propunerea de şef la MAI a lui Boc şi Negoiţă

Geoană: Vectorul de legătură cu Hayssam a fost Gabriel Oprea, propunerea de şef la MAI a lui Boc şi Negoiţă

Geoană: Vectorul de legătură cu Hayssam a fost Gabriel Oprea, propunerea de şef la MAI a lui Boc şi Negoiţă
Sursa foto: mircea geoana
18 Noi 2009   •   10:52

Candidatul PSD la preşedinţie a ţinut să respingă acuzaţiile lansate de adversari despre apropierea dintre fostul şef de stat Ion Iliescu şi sirianul Omar Hayssam.
Astfel, Mircea Geoană a subliniat în cadrul unei emisiuni tv că persoana care a făcut legătura între PSD şi Omar Hayssam, până în anul 2004, a fost Gabriel Oprea. Acesta este actuala propunere a lui Liviu Negoiţă pentru portofoliul Internelor.

"Apropo de Hayssam: vectorul de legătură cu Hayssam a fost Gabriel Oprea până în 2004, propunerea pentru Ministerul de Interne din partea Guvernului Boc 3, Băsescu 4 şi Negoiţă 1", a punctat Mircea Geoană .

Anterior, Ion Iliescu arătase şi el că, spre deosebire de preşedintele Traian Băsescu, nu a avut "relaţii personale" cu Omar Hayssam, nu l-a primit niciodată în audienţă.


De asemenea, liderul PSD a declarat, referitor la alte acuze ale lui Traian Băsescu, că l-a cunoscut pe Victor Gaetan când a lucrat ca ambasador în SUA. Atunci l-a şi a întâlnit de două ori, în 1996, dar "relaţia a dispărut" după alegerile din 96.

"L-am cunoscut cred că de două ori în 1996, când eram ambasador în America. Domnul Gaetan era căsătorit cu o americancă a cărei mamă era membru al Congresului din partea statului Maryland. L-am văzut cam de două ori, cred. În '96, când a câştigat domnul Emil Constantinescu prezidenţialele, relaţia noastră a dispărut. Deci l-am cunoscut de două ori ca ambasador făcând lobby pentru a ajunge la un membru al congresului american", a spus Geoană.
Acesta a mai confirmat în plus că Gaetan s-a întâlnit recent, în urmă cu "un an sau doi", cu preşedintele Traian Băsescu
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close