Antena 3 CNN Politică Geoană: Viitorul comisar european al României ar trebui să fie social-democrat

Geoană: Viitorul comisar european al României ar trebui să fie social-democrat

Geoană: Viitorul comisar european al României ar trebui să fie social-democrat
Sursa foto: Mircea Geoana
17 Mar 2009   •   12:04

Viitorul comisar european ar trebui să fie "un om cu greutate politică", calificat pentru a obţine un portofoliu important şi...social-democrat, a făcut marţi liderul PSD, Mircea Geoană portretul înalatului demnitar care va reprezenta România în Comisia Europeană.
"Intenţia noastră este ca în cursul vizitei pe care am s-o fac la Bruxelles, cu ocazia reuniunii liderilor socialişti, premergătoare Consiliului European, să avansăm câteva nume cu privire la comisarul european pe care România va trebui să-l trimită după alegerile pentru Parlamentul European. Doamna Kastner susţine pe bună dreptate că un comisar român, pentru a putea să capete un portofoliu pe măsura ponderii şi ambiţiei ţării noastre, trebuie să reprezinte să reprezinte un om cu greutate politică", a declarat Geoană, după o întrevedere avută cu Susanne Kastner, vicepreşedinta Bundestagului.

Preşedintele PSD a precizat că acest subiect va face obiecul discuţiilor de joi pe care le va avea cu liderii socialişti la Bruxelles, moment când ar putea fi anunţate şi numele exacte.

"Sunt ferm convins că cel mai important lucru este să găsim oamenii cei mai puternici care să ne reprezinte şi care să se califice pentru portofolii importante. Nu putem să trimitem pe oricine acolo pentru că oricine primeşte orice portofoliu, iar orice portofoliu nu e suficient de bun pentru noi", a adăugat Mircea Geoană.

Geoană a lăsat să se înţeleagă că PSD ţinteşte ocuparea unui portofoliu important, fie pe sectorul economic, fie pentru agricultură sau infrastructură.

"Un portofoliu cu incidenţă economică ar fi cel mai interesant pentru noi. Nu pot să nu mă gândesc că o ţară baltică a avut comisariatul pentru energie, care este un portofoliu important, nu pot să nu mă gândesc că Polonia a avut portofoliul dezvoltării regionale, un subiect extrem de interesant, nu pot să nu mă gândesc că agricultura sau infrastructura ar fi chestiuni importante pentru România. Dacă eşti o ţară care este, cel puţin pe hârtie, a şaptea ţară în Europa, eu cred că şi ambiţiile noastre trebuie să fie pe măsură", a mai spus Geoană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comisar european CE PSD socialisti portofoliu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close