Antena 3 CNN Politică Geoană vrea să îl convingă pe Adrian Năstase să renunţe la candidatura la prezidenţiale

Geoană vrea să îl convingă pe Adrian Năstase să renunţe la candidatura la prezidenţiale

Geoană vrea să îl convingă pe Adrian Năstase să renunţe la candidatura la prezidenţiale
Sursa foto: geoana nastase
26 Feb 2009   •   08:07

În vreme ce PDL ştie deja cu ce candidat va merge la alegerile prezidenţiale din toamnă, PSD încă mai caută omul potrivit pentru a se lupta cu actualul preşedinte. Deşi există voci din PSD care dau ca sigură candidatura lui Mircea Geoană în calitatea sa de preşedinte al partidului, pe de altă parte Adrian Năstase este foarte motivat de a-şi lua revanşa în faţa lui Traian Băsescu, cu care se poate considera că are deja un conflict personal.
Astfel că amânarea unui anunţ oficial din partea PSD privind candidatul la preşedinţie se pare că s-ar datora stabilirii exacte a candidatului. Surse din cadrul formaţiunii au declarat pentru Ziua că Mircea Geoană ar încerca să îl convingă pe fostul premier al României să renunţe la intenţia sa de a candida.
În acest fel, consideră Geoană, candidatul oficial al partidului va avea mai multă forţă. În plus, Mircea Geoană are un atuu şi în posibila urmărire penală a lui Adrian Năstase în dosarele mătuşa Tamara şi Zambaccian II, dar este susţinut şi de sondajele de opinie, care îl dau cu cel mai mare scor din partid.
Membrii PSD au explicat că discuţiile dintre cei doi ar urma să aibă înainte de Congresul Extraordinar, pentru ca Năstase ?sa înţeleagă că nu este timpul lui şi să se retragă fără scandal?.
Mircea Geoană ar aştepta acum să vadă ce efecte va avea criza pe plan intern şi ce va mai face viitorul adversar din alegeri înainte de anuţul oficial.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close