Antena 3 CNN Politică George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cui aparţine, de fapt, numele partidului AUR

George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cui aparţine, de fapt, numele partidului AUR

Scandal la vârful partidului AUR. Preşedintele George Simion este acuzat de furt şi înşelăciune. Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor - AUR, organizaţie înfiinţată în 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegeri şi astfel a creat confuzie în rândul electoratului rrom.

George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cui aparţine, de fapt, numele partidului AUR
de George Lăcătuș    |    20 Ian 2021   •   12:10

Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.

"Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri", a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, spune că acronimul AUR a fost creat de romi în 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

"Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere", a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

"Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor?

Reporter - Ei au înregistrat acronimul de AUR la OSIM şi spun că vă vor da în judecată. Care e părerea dumneavastră?

- Să decidă instanţa", a explicat George Simion, preşedintele AUR.

Preşedintele organizaţiei rromilor mai spune că anumiţi membri din conducerea acestui partid au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

"Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti", a precizat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Reprezentanţii romilor aşteaptă acum ca justiţia să facă lumină în acest scandal.

×
Subiecte în articol: aur Partidul AUR
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close