Antena 3 CNN Politică Georgică Severin: Niciun manual de istorie nu-l va putea uita pe Adrian Năstase

Georgică Severin: Niciun manual de istorie nu-l va putea uita pe Adrian Năstase

Georgică Severin: Niciun manual de istorie nu-l va putea uita pe Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2014   •   18:11

Senatorul PSD Georgică Severin spus, joi, după aflarea veştii că Adrian Năstase va fi eliberat, că niciun manual de istorie nu îl va putea uita pe fostul premier.

 
"În primul rând sunt fericit pentru că Adrian Năstase se va duce acasă, că va fi cu familia lui. Măcar nu mai suferă fizic unul din cei mai importanţi oameni politici ai României de după Revoluţie, omul al cărui merit principal în aderarea României la NATO şi aderarea la UE nu-l putem uita şi niciun manual de istorie nu-l va putea uita", a spus social-democratul, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
De asemenea, Georgică Severin vorbeşte de Năstase ca deţinut politic.
 
"Poate Adrian Năstase a greşit vreodată când a fost prim-ministru, dar aceste procese i s-au înscenat, au fost nişte procese politice, este un deţinut politic care a fost azi eliberat", a adăugat Severin.
 
Adrian Năstase va fi eliberat joi din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat.
 
Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.
 
Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close