Antena 3 Politică Gheorghe Flutur face apel la parlamentarii din Moldova să susţină proiectul autostrăzii Suceava-Focşani

Gheorghe Flutur face apel la parlamentarii din Moldova să susţină proiectul autostrăzii Suceava-Focşani

de G.S.    |    10 Feb 2013   •   17:22
Gheorghe Flutur face apel la parlamentarii din Moldova să susţină proiectul autostrăzii Suceava-Focşani Foto: Agerpres

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, face apel către parlamentarii din judeţele Moldovei să suţină proiectul autostrăzii Suceava-Focşani, menţionând că pentru finanţarea acesteia există, după 2014, o importantă oportunitate prin accesarea de fonduri europene.
   
Flutur şi-a exprimat, duminică, nemulţumirea că actuala majoritate USL nu a ţinut cont la votarea Legii bugetului pentru anul 2013 de un proiect important de infrastructură rutieră, tronsonul de autostradă Suceava-Roman-Bacău-Focşani, de unde se face conexiunea cu coridorul IX, proiect aprobat deja prin Programul TEN-T.
   
Liderul PDL susţine, într-un comunicat de presă, că acest tronson de autostradă este o necesitate nu doar pentru judeţul Suceava, ci şi pentru toţi cei peste cinci milioane de locuitori din judeţele Moldovei.
   
Flutur a subliniat că începând cu anul 2014 există o importantă oportunitate de finanţare prin accesarea de fonduri europene prin Programul TEN-T, motiv pentru care a solicitat alocarea de la buget a sumei de cinci milioane lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate.
   
"Prin refuzul alocării acestei sume, care nu reprezintă un efort bugetar însemnat, USL blochează practic această investiţie, anulând prin această atitudine eforturile noastre de eliminare a decalajelor dintre judeţele din Moldova şi celelalte zone ale ţării. Anularea decalajelor nu poate fi realizată fără dezvoltarea infrastructurii", a spus Flutur.
   
El a anunţat că se va adresa tuturor parlamentarilor din judeţele Moldovei pentru a se constitui într-un grup de sprijin al proiectului pentru acest tronson de autostradă.
   
"E nevoie să vorbim pe o singură voce, pentru că şi Suceava are nevoie de o legătură rapidă şi directă cu Bucureştiul, dar şi pentru celelalte judeţe ale Moldovei este extrem de utilă această autostradă", a spus Gheorghe Flutur.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close