Antena 3 CNN Politică Gheorghe Funar, reclamat la CNCD. Ce a făcut candidatul la prezidenţiale

Gheorghe Funar, reclamat la CNCD. Ce a făcut candidatul la prezidenţiale

Gheorghe Funar, reclamat la CNCD. Ce a făcut candidatul la prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Oct 2014   •   18:00

Gheorghe Funar, candidat în cursa pentru Cotroceni, s-a ales cu o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că a făcut afirmaţii "jignitoare" la adresa lui Szilagy Zsolt şi a comunităţii maghiare, la o dezbatere electorală.

Cel care a făcut reclamaţia este candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) la Preşedinţia României, Szilagy Zsolt, informează Agerpres.

Szilagy Zsolt a că Gheorghe Funar l-a "atacat în mod iraţional" la o dezbatere difuzată săptămâna trecută de postul naţional de radio, făcând referire de mai multe ori la apartenenţa sa etnică.

De asemenea, Szilagy a mai spus că Funar a avut şi cu alte ocazii "porniri necontrolate", însă consideră că în contextul campaniei pentru alegerile prezidenţiale discursul atinge un "alt nivel", prin urmare astfel de afirmaţii nu pot trece nesancţionate.

" (...)Domnul Gheorghe Funar a intervenit şi a afirmat că în cazul în care va ajunge preşedinte, va interzice ca cineva să folosească altă limbă decât cea oficială pe posturile publice de radio şi televiziune. Prin această afirmaţie, consider că a fost discriminat fiecare cetăţean român de altă naţionalitate decât cea română, prin faptul că se doreşte interzicerea unui drept consfinţit atât de Constituţia României, cât şi în tratatele internaţionale ratificate şi de România. (...) Astfel de afirmaţii aduc atingere demnităţii umane tuturor persoanelor aparţinând minorităţilor etnice şi sunt sancţionate", spune Szilagy Zsolt în documentul adresat CNCD.

Candidatul PPMT cere analizarea cazului şi luarea măsurilor legale care se impun.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close