Antena 3 CNN Politică Prof. Gheorghe Iancu, despre măsurile de relaxare și vaccinare: "Sunt încălcate patru reguli din Constituție"

Prof. Gheorghe Iancu, despre măsurile de relaxare și vaccinare: "Sunt încălcate patru reguli din Constituție"

Profesorul Gheorghe Iancu a oferit o serie de clarificări referitoare la o posibilă discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Prof. Gheorghe Iancu, despre măsurile de relaxare și vaccinare: "Sunt încălcate patru reguli din Constituție"
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2021   •   22:37

"Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trbeuie să fie respectate. Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (...) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de dreptrui și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.

Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea.

În al trei-lea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (...) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.", a explicat profesorul Gheorghe Iancu.

Totodată, el susține că Hotărârea de Guvern ar putea fi contestată, prin Avocatul Poporului.

×
Subiecte în articol: mască restricţii drepturi vaccinare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close