Antena 3 CNN Politică Gheorghe Nichita, adus din arest la domiciliu, la DNA. Procurorii fac percheziţia informatică

Gheorghe Nichita, adus din arest la domiciliu, la DNA. Procurorii fac percheziţia informatică

Gheorghe Nichita, adus din arest la domiciliu, la DNA. Procurorii fac percheziţia informatică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Mai 2015   •   10:22

Update 10.22 - Procurorii DNA fac în această dimineaţă percheziţia informatică în dosarul primarului suspendat din Iaşi, Gheorghe Nichita
 
Mai exact, toate calculatoarelem ridicate atât de la Primărie cât şi de acasă de la edil, vor fi desfăcute şi percheziţionate de anchetatori, în prezenţa primarului şi a avocatului acestuia.
 
Se încearcă verificarea modalităţii prin care aceştia au instalat acele dispozitive spy, de urmărire a conturilor de socializare ale fostei prietene a edilului Nichita.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.
 
Adina Samson spunea că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei.
 
În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat că s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al PSD Iaşi. Nichita a precizat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.
 
Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD. 

 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Nichita Iași
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close