Antena 3 CNN Politică Ghişe: BĂSESCU POATE FI DESTITUIT, dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum

Ghişe: BĂSESCU POATE FI DESTITUIT, dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum

Ghişe: BĂSESCU POATE FI DESTITUIT, dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   13:36

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, marţi, că Parlamentul va stabili, potrivit hotărârii din 6 iulie, "calea de urmat", aceasta putând fi că preşedintele este demis cu majoritatea celor prezenţi la vot, cvorumul de prezenţă nefiind obligatoriu.

"Parlamentul poate decide că este aplicabil articolul 10 din legea referendumului, care spune că demiterea preşedintelui României se face cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care s-au prezentat la vot, fără a mai exista obligativitatea cvorumului de prezenţă la vot a 50% plus unu din alegătorii de pe listele permanente", este de părere Ghişe, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Ioan Ghişe, introducerea obligativităţii cvorumului nu are niciun temei constituţional.

Senatorul a arătat că Parlamentul ar putea să se reunească cel târziu săptămâna viitoare pentru a lua o decizie, în urma verdictului Curţii Constituţionale.

În plus, o decizie a Parlamentului nu se va mai întoarce la Curtea Constituţională, pentru un aviz de constituţionalitate, în condiţiile în care CCR nu controlează hotărârile Parlamentului, a a dăugat Ghişe.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.




×
Subiecte în articol: Ioan Ghise parlament
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close