Antena 3 CNN Politică Ghişe: CCR a substituit puterea judecătorească şi şi-a permis în mod abuziv infracţional să exercite control de legalitate

Ghişe: CCR a substituit puterea judecătorească şi şi-a permis în mod abuziv infracţional să exercite control de legalitate

Ghişe: CCR a substituit puterea judecătorească şi şi-a permis în mod abuziv infracţional să exercite control de legalitate
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   17:21

Ioan Ghişe, senator PNL, a declarat în timpul şedinţei Parlamentului  că CCR are competenţă de jurisdicţie constituţională şi nu legală şi nu poate să anuleze voturile exprimate la referendum, scrie Agerpres.
   
'CCR a substituit puterea judecătorească şi şi-a permis în mod abuziv infracţional să exercite control de legalitate. Curtea Constituţională, conform articolului 1 din Legea CCR, are competenţă de jurisdicţie Constituţională şi nu legală. CCR nu are competenţa să anuleze voturile valabil exprimate. Parlamentul are obligaţia să decidă procedura de urmat. Procedura de urmat poate să fie una dintre cele două proiecte de hotărâre pe care le-am prezentat dimineaţă sau o altă hotărâre', a explicat Ghişe.
   
Potrivit senatorului, Curtea Constituţională are obligaţii atât prin Legea CCR cât şi prin Legea referendumului. Ioan Ghişe susţine că CCR şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de lege 'pe jumătate'.
   
''În Legea referendumului, la articolul 45 alin 1, spune: CCR prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia. CCR nu a depus la Parlament un astfel de raport în schimb CCR şi-a îndeplinit obligaţia conform articolului 47 alin 3 din Legea CCR care spune că înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea Curţii se prezintă în Camera Deputaţilor şi în Senat, întrunite în şedinţă comună. (...) CCR nu a depus la Parlament un astfel de raport', a afirmat liberalul.
   
Acesta a precizat că există două proiecte de hotărâre privind referendumul depuse la Parlament şi urmează ca Birourile permanente ale celor două Camere să le trimită către comisiile juridice şi asupra lor să se facă raport.
   
'Până când CCR îşi va depune raportul la Parlament pentru a-şi îndeplini obligaţia legală prevăzută de Legea referendumului şi până când comisiile juridice vor face rapoartele asupra celor două proiecte de hotărâre a Parlamentului nu se poate face nimic', a mai spus Ghişe.



×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close