Antena 3 CNN Politică Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul

Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul

Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   15:53

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat, luni, că magistraţii Curţii Constituţionale nu au depus la Parlament raportul cu privire la respectarea procedurii referitoare la desfăşurarea referendumului şi confirmarea rezultatelor, conform Legii referendumului, art. 45, alin 1, drept pentru care grupurile parlamentare PSD şi PNL au hotărât boicotarea şedinţei de plen.

"Curtea Constituţională are obligaţii atât faţă de Legea CCR, cât şi faţă de Legea referendumului. (...) Pe de o parte, CC este obligată se aducă la Parlament raportul prevăzut la Legea referendumului la articolul 45, iar pe de alta parte, există două proiecte de hotărâre a Parlamentului depuse azi dimineaţă, şi urmează ca Birourile Permanente ale celor două Camere să trimită către Comisiile juridice aceste proiecte şi asupra lor să se facă câte un raport. Până când nu se va îndeplini obligaţia legală prevăzută de Legea referendumului şi până când Comisiile juridice vor face rapoarte pentru cele două proiecte de hotărâre a Parlamentului, nu se întâmplă nimic", a declrat senatorul Ioan Ghişe de la Parlament.



PNL a anunţat, oficial, decizia ca parlamentarii liberali să nu participe la şedinţa plenului reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, în care urmează să fie citită hotărârea CC privind referendumul din 29 iulie. Anunţul a fost făcut luni, de Eugen Nicolăescu, lider al PNL, după ce liberalii au decis cu majoritate de voturi să nu participe la şedinţa de astăzi a Parlamentului.


×
Subiecte în articol: Ioan Ghise
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close