Antena 3 CNN Politică Ghişe: Curtea Constituţională şi Parchetul fac alba-neagra cu listele permanente

Ghişe: Curtea Constituţională şi Parchetul fac alba-neagra cu listele permanente

Ghişe: Curtea Constituţională şi Parchetul fac alba-neagra cu listele permanente
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   23:09

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat că, prin decizia luată marţi de Curtea Constituţională, aceasta face, în cooperare cu Parchetul, un "joc de-a alba-neagra" cu listele permanente şi se străduieşte să creeze obstacole pentru împlinirea voinţei populare, informează Mediafax.
   
Potrivit lui Ghişe, tot ceea ce în mod public a cerut Traian Băsescu, la Curtea Constituţională "se execută printr-o majoritate de cinci la patru, adică judecătorii provenind de la Băsescu, de la PDL şi cu domnul de la UDMR".
   
"Faptul că acum Curtea Constituţională, în cooperare cu Parchetul, face un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente, electorale, actualizate, mi se pare un joc care transcede cu mult procedurii instituţionale", a spus Ghişe.
   
El a explicat că decizia Biroului Electoral Central din 28 iulie, cu o zi înainte de referendum, precizează după care text de lege se face raportarea la listele permanente, şi anume Legea 35 din 2008 pentru alegerea Parlamentului.
   
"Noi ne aflăm într-o situaţie în care Parchetul, în colaborare cu Curtea Constituţională, se străduieşte să creeze obstacole pentru împlinirea voinţei liber exprimate de 7,4 milioane de cetăţeni români, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu", a mai spus Ioan Ghişe.
   
Senatorul liberal a mai afirmat că atribuţiile Curţii Constituţionale, prevăzute în Constituţie, precum şi în legea de organizare şi funcţionare a acestei instituţii, stabilesc în mod precis şi explicit că are misiunea de a se observa respectarea procedurii legale privind organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmarea rezultatelor.
   
Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.
   
Curtea Constituţională a admis, marţi, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.
   

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala Ioan Ghise
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close