x close

Ghişe nu renunţă la legea ştirilor pozitive

17 Feb 2009   •   14:21
Ghişe nu renunţă la legea ştirilor pozitive
 Ioan Ghise

Proiectul de lege privind raportul dintre ştirile pozitive şi cele negative va fi reformulat a anunţat miercuri unul dintre autorii primei iniţiative de acest gen senatorul PNL, Ioan Ghişe, în ciuda faptului că s-a constatat neconstituţionalitatea, sa în concordanţă cu decizia CCR.
"O să reiau această iniţiativă legislativă în care o să introduc şi criteriile care stabilesc teme pozitive şi cele negative, pentru că miza este mult mai mare decât ne imaginăm. Există studii care demonstrează caracterul nociv al bombardamentului cu ştiri negative?, a afirmat Ghişe.
În opinia sa, decizia CCR, care a declarat în iunie 2008 legea ca fiind neconstituţională, se bazează pe argumente contradictorii.
Senatorii jurişti au votat marţi raportul de constatare a neconstituţionalităţii asupra "Legii ştirilor pozitive", cu 7 voturi pentru şi o abţinere, a senatorului PNL Ioan Ghişe, cel care alături de peremistul Gheorghe Funar a fost iniţiatorul acestui act normativ prin care propuneau modificarea Legii audiovizualului în sensul difuzării, în cadrul programelor de ştiri, a ştirilor "negative" şi "pozitive" în pondere egală.
Potrivit preşedintelui comisiei, pesedistul Toni Greblă, legea ar introduce "o formă de cenzură, care ar fi la mâna unei instituţii ai cărei membri sunt numiţi politic?. Ghişe a replicat subliniind că "nu este vorba despre cenzură, pentru că selecţia temelor ar fi făcut-o producătorul de ştiri?.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Ioan Ghise lege neconstitutionalitate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati