Antena 3 CNN Politică Gigi Becali are garanţii prezidenţiale că va afla cine a stat în spatele arestării sale (VIDEO)

Gigi Becali are garanţii prezidenţiale că va afla cine a stat în spatele arestării sale (VIDEO)

Gigi Becali are garanţii prezidenţiale că va afla cine a stat în spatele arestării sale (VIDEO)
26 Mar 2010   •   20:02

Gigi Becali urmează să afle "cât de curând" cine se face vinovat de arerstarea sa. Cel puţin asta susţine europarlamentarul că i-au promis oamenii preşedintelui Traian Băsescu, determinându-l astfel să "facă pace" cu şeful statului. Dezvăluirile au fost făcute vineri seară, într-o intervenţie la emisiunea "Acces Direct". În cadrul acesteia, europarlamentarul a explicat şi de ce nu mai poate fi reţinut, dar şi cum ar reacţiona dacă s-ar întâmpla totuşi acest lucru, făcând trimiteri la cazul Voicu.

Gigi Becali susţine că mesajele de pace venite dinspre preşedinte, la puţin timp de la câştigarea noului mandat la Cotroceni, l-au determinat să răspundă cu aceeaşi monedă.

"Când un om câştigă puterea, imediat în loc să-ţi trimită mesaje de război îţi trimite mesaje de pace. Din respect pentru acea persoană am zis, cum ar veni, bună ziua sau sărut mâna păcii. Pentru că Dumnezeu iubeşte pacea. Şi atunci am spus că nu-i frumos din partea mea să nu răspund cu pace", a declarat Gigi Becali.

Europarlamentarul mai spune că oamenii preşedintelui i-au garantat că şeful statului nu a fost implicat în arestarea sa şi că îi vor demonstra curând cine a stat de fapt în spatele reţinerii sale.

"O persoană din jurul domnului preşedinte a spus că domnul preşedinte vrea un mandat fără gălăgie, un madat de pace şi un mandat cu linişte. Vrea să-şi facă mandatul cu linişte şi nu mai vrea discuţii, nu mai vrea jigniri în România şi vrea linişte în România. Şi mi-a mai spus acea persoană să fiu sigur că niciodată preşedintele, cum spuneam eu, nu se va implica în Justiţie şi că nu s-a implicat niciodată în arestarea mea şi că, cât de curând, îmi vor demonstra cine a participat la arestarea mea şi cine a fost vinovat de arestarea mea", a declarat Gigi Becali.

GIGI BECALI DESPRE "PACTUL" FĂCUT CU TRAIAN BĂSESCU


Întrebat cum va reacţiona în cazul în care va fi din nou arestat, Gigi Becali a ţinut să precizeze că, cel mai probabil, nu se va interna în spital, ironizându-l astfel pe senatorul Cătălin Voicu.

"Aţi văzut că eu nu mă duc să mă internez la spital, nu m-apucă nici inima dacă mă arestează. Am tensiunea tot la fel, 12 cu 7. Nu leşin... M-aţi înţeles? N-am nicio problemă", a spus Becali.

Europarlamentarul a dat apoi asigurări că o eventuală arestare a sa este aproape imposibilă în primul rând datorită funcţiei pe care o deţine. Totodată, spune Becali, nu poate fi nici reţinut, întrucât "nu va mai da mită niciodată".

"Conform Constituţie României şi legilor româneşti, eu, Becali, sunt deputat european şi beneficiez de aceleaşi legi ca şi deputaţii şi senatorii români. Arestat nu mai pot să fiu decât cu aprobarea Camerei din care fac parte. (...) Eu pot fi reţinut numai pentru flagrant, deci 24 de ore. Dar nu pot fi nici reţinut, pentru că reţinere înseamnă să te prindă în flagrant. Flagrant înseamnă şpagă, mită. Eu mită nu mai dau nici dacă se întoarce cu fundul în sus lumea. Aşa că să-şi pună pofta în cui cei care cred că mă pot aresta pe mine", a mai spus Becali.

GIGI BECALI DESPRE O POSIBILĂ NOUĂ ARESTARE

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali pace arestare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close