Antena 3 CNN Politică Gigi Becali, săltat de Poliţie, hoţii de maşini, liberi. Motivul reţinerii: atacarea lui Popoviciu şi Băsescu (VIDEO)

Gigi Becali, săltat de Poliţie, hoţii de maşini, liberi. Motivul reţinerii: atacarea lui Popoviciu şi Băsescu (VIDEO)

Gigi Becali, săltat de Poliţie, hoţii de maşini, liberi. Motivul reţinerii: atacarea lui Popoviciu şi Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: Gigi Becali
02 Apr 2009   •   15:32

În România, de multă vreme cetăţenii nu mai au încredere în reacţia autorităţilor. Jafurile şi furturile din ultima vreme au rămas cu autor necunoscut, infractori periculoşi au fost eliberaţi, iar la Ministerul de Interne s-au schimbat miniştrii de la o lună la alta. În aceste condiţii, faptul că cetăţeanul Gigi Becali a reuşit să-şi recupereze singur maşina, un lucru pe care l-ar fi făcut oricine altcineva în locul lui, a ajuns o infracţiune de gradul întâi. Paradoxal, hoţii care l-au jefuit pe Becali sunt liberi, iar acesta este arestat. Adevărata lui greşeală nu a fost sechestrarea de persoane, ci declaraţiile incendiare la adresa magnatului Puiu Popoviciu şi preşedintelui Traian Băsescu. Iată faptele:

GIGI BECALI, PRINTRE PRIETENI ŞI DUŞMANI


În ianuarie, maşina lui Gigi Becali este furată de nişte hoţi din Pipera. Latifundiarul reuşeşte să o recupereze în mai puţin de o oră. Autorităţile nu se sesizează, iar ştirea rămâne una de monden.

În martie, magnatul Puiu Popoviciu şi Cornel Şerban, şeful "Doi şi un sfert", sunt reţinuţi de DNA. Cei doi sunt eliberaţi după 24 de ore. Reţinerea lui Popoviciu are la bază o plângere a lui Gigi Becali, rămasă nesoluţionată mulţi ani.

După eliberarea lui Popoviciu, preşedintele Traian Băsescu declară nonşalant: "Ce crimă a făcut Popoviciu? Că a investit câteva miliarde în Bucureşti?" Intervenţia directă a preşedintelui influenţează făţiş actul de justiţie, recursul în cazul Popoviciu fiind soluţionat în favoarea omului de afaceri.

BĂSESCU ÎL APĂRĂ PE POPOVICIU


Gigi Becali apare într-o emisiune la B1 TV şi îl atacă dur pe Băsescu şi Popoviciu, susţinând că aşa zisa investiţie a lui Popoviciu este de fapt o inginerie financiară. Becali mai spune şi faptul că "ştie multe", dar nu spune mai mult pentru că nu vrea "să se pună cu serviciile secrete."

Gigi Becali a făcut atunci declaraţii incendiare: "Sunt un pic gelos. Păi preşedintele vine şi stă cu mine până la 7 dimineaţa la Golden Blitz. La referendum m-am bătut pentru el. Şi nu a venit niciodată să se bată pentru mine. (...) L-am sunt pe preşedine: Domnu' preşedinte, dacă ai nevoie de un milion, două pentru campanie... (...) Aveam nevoie de atât: cum te-ai pronunţat de atâtea lucruri, pronunţă-te o dată: e premierea mită? Dar nu l-a interesat de Becali."

GIGI BECALI DESPRE BĂSESCU ŞI POPOVICIU


Citeşte aici transcriptul emisiunii

Ulterior, Popoviciu îl atacă voalat pe Becali: "să-şi vadă de afacerile sale", spune el.

POPOVICIU: SUNT PREGĂTIT SĂ ÎI FAC FAŢĂ LUI BECALI


Miercuri, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, face o serie de acuzaţii grave la adresa presei şi a unor lideri de opinie. Curios, joi dimineaţă, mascaţii sunt la poarta casei lui Gigi Becali. Omul de afaceri e reţinut pentru 24 de ore, pentru o presupusă sechestrare de persoane în cazul maşinii furate. În condiţiile în care hoţii maşinii sale sunt liberi!

Scenariu reuşit: nimeni nu mai vorbeşte de jignirile lui Mircea Băsescu, ci de arestarea lui Gigi Becali.

VEZI JIGNIRILE FĂRĂ PRECEDENT ALE FRATELUI LUI TRAIAN BĂSESCU, MIRCEA BĂSESCU


Şi, dacă mai era nevoie, imaginile care l-au făcut pe Gigi Becali vedetă politică de prim rang:

GIGI BECALI ŞI TRAIAN BĂSESCU LA GOLDEN BLITZ


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close