x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Comoara naţională Gojdu, pierdută din nepăsarea statului

de G.S.   •   04 Ian 2016   •   00:30
Statul român a pierdut moştenirea familiei Gojdu cu rea credinţă şi fără să depună niciun efort pentru a o recupera, în ciuda documentelor care îi acordau dreptul la bunurile lăsate prin testament. 
 
Răzvan Dumitrescu a prezentat, într-o ediţie specială a emisiunii Subiectiv, documente în exclusivitate. 
 
Emanoil Gojdu, a lasat prin testament, întreaga sa avere pentru tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri, elita de apoi a României, şi-au datorat formarea Fundatiei Gojdu. 
 
Nume ca Traian Vuia, Octavian Goga, Victor Babeş sau Dumitru Stăniloaie şi-au aprofundat studiile datorită lui Emanuil Gojdu. Moştenirea acestuia a fost pierdută acum de statul român.
 
În mandatul lui Mihai Răzvan Ungureanu la ministerul de Externe, România a cedat Ungariei moștenirea Gojdu a cărei valoare se ridică la circa un miliard de dolari.
 
Statul român, prin intermediul ministrului Mihai Răzvan Ungureanu a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
 
poza

Actualitate

Făcea asta în fiecare dimineață. Femeia a ajuns în stare critică la un spital din Iași

O femeie se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost transportata in stare foarte grava la spital. Medicii sunt sceptici in privinta sanselor sale de supravietuire si spun că, si daca va scapa cu viata, va ramane cu...

25 Oct 2016  •  00:28

poza

Show

O mai stii pe Mona Nicolici? Cum arata fosta prezentatoare la 10 ani de cand s-a retras din televiziune 

Prezentatoarea TV Mona Nicolici a parasit lumea televiziunii in urma cu 10 ani.  Fosta vedeta TV lucreaza acum pentru o mare companie si coordoneaza mai multe proiecte sociale derulate si finantate de...

24 Oct 2016  •  14:04

sati