Antena 3 CNN Politică Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, atac la PSD: „Odată referendumul declanșat, PSD nu mai poate legifera pe acest subiect”

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, atac la PSD: „Odată referendumul declanșat, PSD nu mai poate legifera pe acest subiect”

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, atac la PSD: „Odată referendumul declanșat, PSD nu mai poate legifera pe acest subiect”
Sursa foto: Foto: Facebook
24 Ian 2017   •   14:05

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu atacă dur PSD, arătând amănuntul pe care oamenii lui Liviu Dragnea îl trec sub tăcere în ceea ce priveşte organizarea unui referendum.

„Concluzia e una singură: referendumul s-a declanșat. Deci, PSD nu mai poate legifera – prin lege sau OUG – pe subiectul referendumului. Suntem mulți cei care susținem nevoia de dezbatere.

Premisa e asta: bulibășeală mare pe stânga. Tabloul e simplu, dar complex. Președintele declanșează referendumul pe un subiect care nu poate fi băgat pe uşa din dos în Guvern, cu dedicație pentru victima Dragnea: grațierea şi modificarea Codului Penal fără dezbatere, prin OUG! Președintele face un lucru esențial: aduce dezbaterea în spațiul public.

Prima minciună a PSD este că referendumul nu poate fi organizat. Se discută insistent despre art. 12 alin. (1) din legea referendumului, care specifică ce anume intră în sfera interesului național pentru care se poate organiza referendum. Doar că PSD, la nivel de lideri şi deontologi, uită că articolul e abrogat ca urmare a Deciziei CCR nr. 567 din 2006. Motivaţia CCR este că prin textul legii se încalcă principiul separației puterilor în stat şi că reprezintă o imixtiune a Parlamentului în exercitarea atribuțiilor conferite Preşedintelui prin Constituție. Justiţia este o temă de interes naţional.

Deci, putem avea referendum fără dubii!

A doua poveste e cea legată de finanțarea referendumului! Ministrul de Interne zice adânc – referendumul costă. Aşa e, democraţia costă! Şi aerul pe care îl respirăm, costă mult!!! Înțeleg că prioritatea este punerea în aplicare a măsurilor din programul de guvernare! Doamnă Ministru, a fost grațierea în programul dumneavoastră de guvernare?! Vedeți că vă încurcați?!

Şi mai sunt şi altele, dar la diverse!”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu referendum PSD Liviu Dragnea
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close