Antena 3 CNN Politică Greblă: Năstase îşi pierde funcţiile din PSD. Rămâne membru de partid

Greblă: Năstase îşi pierde funcţiile din PSD. Rămâne membru de partid

Greblă: Năstase îşi pierde funcţiile din PSD. Rămâne membru de partid
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    26 Iun 2012   •   18:39

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat, marţi, că Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD de la data hotărârii de condamnare, menţionând că acesta şi-a pierdut şi calitatea de parlamentar, însă rămâne membru al PSD.

"Din păcate a intervenit o hotărâre judecătorească, care este definitivă, şi prin care i-au fost interzise domnului Năstase dreptul de a alege şi a fi ales. Drept urmare, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consilului Naţional. În ce priveşte calitatea de simplu membru de partid, nu are nicio influenţă hotărârea de condamnare, astfel încât până domnul Năstase îşi va manifesta vreo intenţie, rămâne membru al PSD", a explicat Toni Greblă, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, informează Mediafax.

Greblă a fost întrebat despre prevederile din statutul PSD, potrivit cărora sunt radiaţi de drept membri de partid care au condamnări în dosare penale.

"Aceasta va fi o hotărâre pe care o vom lua în organele colective de conducere. Deocamdată, în ceea ce priveşte calitatea de membru al partidului, nu se pune niciun fel de problemă", a precizat Toni Greblă.

Pe 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie, iar starea lui de sănătate este bună, spun medicii.




×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close