Antena 3 CNN Politică Grindeanu: Am vrut să mă implic în campanie, Dragnea nu m-a lăsat

Grindeanu: Am vrut să mă implic în campanie, Dragnea nu m-a lăsat

Grindeanu: Am vrut să mă implic în campanie, Dragnea nu m-a lăsat
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    18 Iun 2017   •   19:04

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că atunci când a încercat să se implice în campania electorală nu a fost lăsat de președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Principalele declarații ale premierului Sorin Grindeanu:

”E tot ce se intampla mai rau Romaniei intr-un asemenea moment, cand avem crestere economica si deschidere extraordinara in cancelariile occidentale.

Suntem aici datorita dorintei lui Liviu Dragnea de a avea dorinta intr-o singura mana”, a spus Sorin Grindeanu.

Grindeanu: Am vrut să mă implic în campanie, Dragnea nu m-a lăsat

”Chiar i-am spus inainte de campanie ca doresc sa ma implic, sa merg daca pot sa ajut. Nu m-a lasat. Si sunt colegi de-ai mei care pot confirma.

Am inteles ca nu sunt singurul care nu am fost lasat sa fac acest lucru.

Vinovatul ca am ajuns in aceasta situatie e un singur om, Liviu Dragnea”, a spus Grindeanu.

Grindeanu: Daca motiunea trece, ajungem la mana lui Iohannis

”Azi Liviu Dragnea foloseste partidul pentru a-si darama propriul guvern, iar asta e inadmisibil.

Motiunea de cenzura de azi nici macar nu e motivata.

Sunt suficienti colegi in PSD care nu sunt de acord cu modul cum Liviu Dragnea conduce PSD si cu faptul ca votam o motiune impotriva propriului Guvern. Cu siguranta nu ar trece.

Daca motiunea ar trece, atunci vom ajunge la mana președintelui Klaus Iohannis, asta am spus si in CExN”, a spus Grindeanu.

”Există riscul să ajungem la alegeri anticipate”, a atras atenția premierul Sorin Grindeanu.

”Liviu Dragnea vrea sa-si dea jos proptiul guvern, folosind un raport mincinos.

Sunt mulți ministri care si-au facut treaba”, a continuat Grindeanu.

Grindeanu: PSD nu inseamnă doar 60 de membri ai CExN

”La discursul de investire din Parlament, am repetat la nesfarsit un cuvant: normalitate. Si l-am spus de nenumarate ori, chiar dvs ati remarcat. Cum se desfasoara lucrurile acum, suntem departe de a fi de normalitate.

Din dorinta unui singur om care doreste puterea absoluta, risca sa scoata PSD de la guvernare, trebuie sa raspunzi si sa te opui. Singurul for care poate sa dea jos un guvern este Parlamentul. O sa vedem miercuri in Parlament, prin mijloace democratice, daca aceasta motiune trece sau nu.

Acest partid PSD nu inseamna doar 60 de oameni din CExN, inseamna sute de mii de membri. Ati vazut ieri la Timisoara, reactia pe care a avut-o organizatia.”, a spus Grindeanu.

Am invitat la guvernare PSD și ALDE

”L-am rugat azi pe Victor Ponta sa mearga in grupul PSD de la Camera sa transmita ca, in cazul in care motiunea pica, ma voi intalni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea care e responsabil de aceasta situatie

Voi cere in interiorul PSD, ministri, secretari de stat la fel cu coalitia. Nu voi decide eu singur, ci cu colegii mei”, a precizat premierul.

”L-am rugat azi pe Victor Ponta sa mearga in grupul PSD de la Camera sa transmita ca, in cazul in care motiunea pica, ma voi intalni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea care e responsabil de aceasta situatie

Voi cere in interiorul PSD, ministri, secretari de stat la fel cu coalitia. Nu voi decide eu singur, ci cu colegii mei”, a precizat premierul.

Grindeanu: Ce face Dragnea e de teatrul absurdului

Premierul: Nu accept sa fiu implicat in spargerea PSD

”Singurul lucru pe care nu-l accept e sa fiu pus in situatia de a fi pus actor principal in spargerea PSD”, a completat Grindeanu.

Care e miza de la Ministerul Dezvoltarii

”Am primit in aceste zile la guvern de la functionari din minister niste semnale, n-as spune nelegale. 

Fiind o perioada de acest tip, cu decizii politice, am dorit sa nu existe suspiciuni, cum ca banii publici ar putea fi folositi pentru interese politice, d-asta a fost decizia mea de azi. 

Am dorit sa nu existe niciun fel de dubii. Programul in sine e unul bun si corect pentru Romania si va continua”, a mai spus șeful de la Palatul Victoria.

Au fost presiuni in cazul OUG 13?

”Sunt lucruri care au fost explicate in perioada respectiva”, a spus Grindeanu.

Grindeanu: Nu am legături cu servicii secrete

Despre acuzațiile că in spatele lui ar fi forte oculte: ”in spatele meu e steagul Romaniei și al UE. Evident ca n-am niciun fel de legaturi cu servicii secrete. Colaborarea pe care am avut-o in aceste cinci luni, ca premier, sau acel an in care am fost ministru al Comunicatiilor a fost strict institutionala, ceea ce un lucru corect, necesar si legal.

Nu am prietenii, legaturi cum au altii cu fosti sefi ai serviciilor secrete din Romania.

Nu am prietenii cu nimeni de acolo, relatiile mele au fost strict institutionale in aceste luni, cum strict institutional am colaborat cu Klaus Iohannis”.

Citiți și Moțiunea de cenzură a PSD împotriva a propriului Guvern Grindeanu va fi votată miercuri, la ora 11.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close