Antena 3 CNN Politică Grupul de Investigații Politice acuză: ANI protejează averea lui Daniel Constantin

Grupul de Investigații Politice acuză: ANI protejează averea lui Daniel Constantin

Grupul de Investigații Politice acuză: ANI protejează averea lui Daniel Constantin
de S.T.    |    12 Apr 2019   •   18:57

Sunt doi ani de când ANI se preface că anchetează cum a obținut Daniel Constantin, liderul partidului Pro România, 250.000 euro în șase zile.

GIP a sesizat în aprilie 2017 Agenția Națională de Integritate în legătură cu neregulile din declarațiile de avere ale lui Daniel Constantin. Deși de la sesizare au trecut doi ani, ANI nu a soluționat-o.

În cursul anului trecut, Grupul de Investigații Politice a transmis ANI o serie de completări la sesizarea inițială.

„Sesizarea noastră se referea la faptul că, în 17 decembrie 2015, la exact o lună de la încheierea mandatului de ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a cumpărat un apartament extrem de valoros. L-a vândut 6 zile mai târziu, încasând peste 250.000 Euro. Veniturile lui Daniel Constantin, activele sale financiare, donațiile și creditele primite de acesta nu puteau justifica cumpărarea unui imobil atât de scump cum este cel tranzacționat de politician în decembrie 2015.

În cursul anului trecut, GIP a transmis ANI o serie de completări la sesizarea inițială. Am înaintat ANI documente care demonstrează că veniturile declarate de Daniel Constantin în perioada în care era ministru al Agriculturii nu acopereau nici măcar taxele la școala privată a copiilor săi și că în 2 ani (din decembrie 2015 până în decembrie 2017) din declarațiile de avere ale lui Daniel Constantin au dispărut peste 400.000 Euro.

La fel ca în cazul sesizării inițiale, demersurile noastre au rămas fără răspuns.

Ca urmare, am decis să adresăm ANI o Plângere prealabilă prin care contestăm refuzul instituției de a răspunde la sesizarea noastră înregistrată acum 2 ani. În cazul în care și această plângere rămâne fără răspuns, vom cere instanței să oblige ANI să soluționeze sesizarea referitoare la averea lui Daniel Constantin”, informează Grupul de Investigații Politice.

×
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close