Antena 3 CNN Politică Grupul independenţilor, pe punctul de a fi recunoscut la Senat. Ce beneficii primesc senatorii migratori

Grupul independenţilor, pe punctul de a fi recunoscut la Senat. Ce beneficii primesc senatorii migratori

Grupul independenţilor, pe punctul de a fi recunoscut la Senat. Ce beneficii primesc senatorii migratori
Sursa foto: Senat
02 Feb 2010   •   16:54

O limuzină pentru şeful de grup, două maşini de serviciu pentru grupul în sine care pot fi folosite de vicelideri, personal compus dintr-o serie de consilieri şi şoferi, cote mai mari de benzină şi mai multe sute de minute pentru propriile mobile decontate din banii publici, funcţii în Biorul permanent al Senatului şi la nivelul comisiilor parlamentare conform algoritmului politic i-ar putea aştepta pe senatorii independenţi care s-au constituit la începutul acestei sesiuni legislative ca grup parlamentar. Biroul Permanent al Senatului a luat act marţi faţă de anunţul de înfiinţare a grupului independenţilor, în urma unui punct de vedere pozitiv formulat de Comisia juridică. Urmează ca resursele şi logistica pentru noul grup să fie asigurate în funcţie de bugetul avut la dispoziţie, a precizat chestorul Ioan Chelaru.
"Constatăm că numărul de şapte a fost îndeplinit şi nu sunt alte incompatibilităţi. Raportul (Comisiei juridice ? n.r.) este valabil", a declarat chestorul Senatului Ioan Chelaru.
Biroul Permanent al Senatului a fost sesizat cu o scrisoare semnată de Anghel Iordănescu, liderul de grup Liviu Câmpanu şi alţi parlamentari independenţi prin care se solicită "dotarea cu logistică şi alocarea de resurse umane, pentru desfăşurarea activităţii grupului parlamentar mixt".
Sesizată în privinţa anunţului de constituire grupului independenţilor, comisia juridică a acestei camere a avizat pozitiv acţiunea acestora considerând că respectă reglementările legale. Senatorii jurişti au invocat decizia Curţii Constituţionale care conţine o singură interdicţie, cea care interzice "constituirea unui grup parlamentar care să reprezinte sau să poarte denumirea unui partid, a unei organizaţii, a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a unei alianţe electorale sau alianţe politice care nu a obţinut mandate de senator în alegeri".
Senatorii independenţi care au părăsit rândurile PSD şi PNL s-au constituit însă sub forma unui grup parlamentar mixt fără să reclame apartanenţa la o altă formţiune politică. Raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea senatorilor independenţi de a se constitui în grup mixt va fi dezbătut de plenul Senatului.
În prezent, grupul parlamentar al independenţilor este format din opt senatori, respectiv Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Sorin Setioja Chivu, Anghel Iordănescu, Cezar Măgureanu, Ovidiu Mărcuţianu, Constantin Grosu şi Vasile Nedelcu.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close