Antena 3 CNN Politică "Guerilla" pe datoriile PSD continuă. Roibu: Partidul a avut mereu datorii. Deciziile, luate în BPN restrâns

"Guerilla" pe datoriile PSD continuă. Roibu: Partidul a avut mereu datorii. Deciziile, luate în BPN restrâns

"Guerilla" pe datoriile PSD continuă. Roibu: Partidul a avut mereu datorii. Deciziile, luate în BPN restrâns
Sursa foto: Victor Ponta,Mircea Geoanã
19 Apr 2010   •   11:32

Tensiuni la vârful conducerii PSD pe fondul datoriilor de campanie. Liderul PSD, Victor Ponta a acuzat în ultimele două luni starea gravă a finanţelor partidului, sugerând că responsabilitatea aparţine fostei conducerii, reprezentate de Mircea Geoană, dar şi actualului trezorier, Aristide Roibu. Acesta din urmă se spală însă pe mâini de orice responsabilitate în cazul datoriilor de partid pe care se înţeapă atât Ponta şi Geoană. Potrivit lui Roibu, cheltuielile în ultima campanie prezidenţială au fost decise doar de un grup restrâns din Biroul Permanent Naţional al partidului, social-democraţii care făceau parte din aşa numitul grup strategic: Mircea Geoană, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc.

?Eu nu am participat la aceste întâlniri de Birou restrâns naţional şi, mai mult, în perioada de campanie am fost plecat în strâinătate. Nu vă pot da cifre decât după finalizarea bilanţului intern. Se lucrează, săptămâna viitoare sper să avem datele concrete ale bilanţului. Apoi voi chema toţi furnizorii de servicii pentru a vedea dacă aceste servicii invocate au fost prestate? a declarat luni, Roibu.

El a reiterat că fostul preşedinte Mircea Geoană trebuie să se întâlnească cu actualul preşedinte, Victor Ponta, pentru a discuta acest subiect.

"Sunt ceva datorii şi se lucrează la ele pentru închiderea bilanţului. Normal, trebuie ca cei doi preşedinţi să se întâlnească pentru că au fost împreună în staff-ul de campanie, au participat la organizarea Comitetului financiar care a fost la vremea respectivă", a spus Roibu.

Trezorierul PSD a admis că acest partid a avut întotdeauna datorii de campanie electorală. ?Datorii au fost încă de pe vremea campaniei din 1992, au fost datorii rămase şi din campania din 1996? a precizat el.

"Datorii au fost de la campania din 1992. Când eram eu trezorier, la început, prin 2000, m-am trezit de la campania din 1992 cu nişte datorii. Au flost datorii rămase de la campania din 1996, dacă vă aduceţi aminte de Costea, cu afişele. Nu pot să vă spun care au fost mai mari sau mai mici, dar întotdeauna au fost datorii importante", a spus Roibu.

El a explicat că problema asigurării mijloacelor financiare pentru plata datoriilor revine Comitetului financiar, în timp ce Trezoreria înregistrează intrările şi ieşirile.

Primele concluzii ale auditului financiar comandat de liderul PSD Victor Ponta pentru perioada electorală din 2009, aflat încă în desfăşurare, reflectă o situaţie "foarte, foarte gravă" a finanţelor formnaţiunii politice, acestea depăşind două milioane de euro.

Ponta a ameninţat că îi va închide pe Mircea Geoană şi pe Aristide Roibu în aceeaşi cameră pentru a da socoteală pentru aceste datorii.

Nervos, fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a avertizat pe blogul său că nu va accepta acuzaţii "puerile" la adresa sa în chestiunea datoriilor PSD, chiar dacă sunt camuflate de lipsa de experienţă. "Este lipsit de eleganţă şi demnitate ca aceste lucruri, care ţin de a partidului, să fie tranşate în presă. Înţeleg nevoia de mediatizare şi preocuparea pentru acest aspect, dar nu pot accepta acuzaţii puerile, fie şi camuflate de scuza lipsei de experienţă", avertizează Geoană, făcând referire la declaraţiile actualului preşedinte al PSD, Victor Ponta.


"Domnul Geoană să vină luni la şedinţă şi să nu mai scrie atâta pe blog. Dacă vine mai des la partid are mai puţine motive să scrie pe blog", a replicat Ponta.

Preşedintele PSD a solicitat, la începutul lunii martie, realizarea unui control financiar al cheltuielilor efectuate de predecesorului său, Mircea Geoană, din ultimii cinci ani, el reclamând fapătul că partidul nu are nici un leu în conturi, dar a acumulat datorii enorme.

Direct vizat de demersul colegului său de partid, Geoană a calificat gestul drept precipitare de început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr, menţionând că sumele pot fi "rostogolite" o perioadă.

"Nu preşedintele partidului gestionează fondurile de campanie. Nu este campania lui Geoană, este campania PSD pentru candidatul său la Preşedinţie", a spus Geoană.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: PSD datorii Victor Ponta
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close