Antena 3 CNN Politică Guvern: În ultimii doi ani au fost publicate 3.000 de acte emise de Executiv şi doar 400 ale Parlamentului

Guvern: În ultimii doi ani au fost publicate 3.000 de acte emise de Executiv şi doar 400 ale Parlamentului

Guvern: În ultimii doi ani au fost publicate 3.000 de acte emise de Executiv şi doar 400 ale Parlamentului
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iul 2012   •   12:46

Guvernul a decis ca din Consiliul de Administraţie al Monitorului Oficial să facă parte obligatoriu şi câte un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului (SGG), al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi al Ministerului Finanţelor, regia intrând sâmbătă în subordinea Executivului
   
Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputaţilor în cea a SGG a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri de Guvern. Actul normativ a intrat în vigoare sâmbătă, odată cu publicarea în Monitor.
   
Procedura este justificată de Guvern prin faptul că, în ultimii doi ani, au fost publicate anual în Monitorul Oficial aproximativ 3.000 de acte emise de Executiv şi doar crca 400 de acte ale Parlamentului, astfel că se impune "o responsabilizare" a Guvernului în organizarea şi funcţionarea regiei.
   
În opinia Guvernului, neadoptarea acestei decizii ar conduce la "disfuncţionalităţi majore" în activitatea de editare a publicaţiei oficiale a statului, "cu consecinţe deosebit de negative" asupra întregii societăţi.
   
Ordonanţa prevede că autorităţile emitente au obligaţia de a comunica neîntârziat SGG date, informaţii şi precizări solicitate de această instituţie publică sau de regie necesare îndeplinirii cerinţelor de publicare. Cheltuielile de publicare se suportă de emitenţi.

Monitorul Oficial partea I se editează, în traducere, şi în limba maghiară.
   
În maximum o săptămână va fi aprobată, prin hotărâre de guvern, reorganizarea Monitorului Oficial.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close