Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat circa 50 de amendamente la Legea Educaţiei, din cele 1.600 depuse

Guvernul a aprobat circa 50 de amendamente la Legea Educaţiei, din cele 1.600 depuse

Guvernul a aprobat circa 50 de amendamente la Legea Educaţiei, din cele 1.600 depuse
15 Sep 2009   •   08:41



Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seară, aproximativ 50 de amendamente la Legea Educaţiei, din cele 1.600 depuse de grupurile parlamentare.

Printre prevederile cuprinse în forma finală a legii se numără obligativitatea învăţământului de 10 clase şi finanţarea şcolilor şi grădiniţelor de către stat.

De asemenea, directorii şcolilor nu pot fi membri de partid în timpul mandatului, iar din consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ vor face parte şi reprezentanţi ai părinţilor şi ai autorităţilor locale.

Alte amendamente elaborate de membrii guvernului se referă la conducerea unităţilor de învăţământ. Din consiliile de administraţie a şcolilor vor face parte şi reprezentanţi ai părinţilor, dar şi ai autorităţilor locale.

Directorii şcolilor nu pot face parte din partidele politice, iar cei care se află acum în această situaţie au 45 de zile pentru a renunţa la funcţia de conducere sau la cea politică.


Tot în şedinţa de luni seară, membrii guvernului au mai hotărât că televiziunile şi posturile de radio publice sunt obligate să difuzeze zilnic patru ore de programe educaţionale.

Antena 3


×
Subiecte în articol: guvern sedinta Legea Educaţiei amendamente
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close