Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat obiectivele de investiţii pentru opt programe de înzestrare pentru Armată

Guvernul a aprobat obiectivele de investiţii pentru opt programe de înzestrare pentru Armată

Guvernul a aprobat obiectivele de investiţii pentru opt programe de înzestrare pentru Armată
Sursa foto: Foto: Gabriel Les/Facebook
30 Mar 2017   •   20:32

Guvernul a aprobat, joi, printr-un memorandum, obiectivele de investiţii pentru opt programe de înzestrare esenţiale pentru Armata României, a căror valoare estimată de achiziţie depăşeşte 100 de milioane de euro, scrie Agerpres.

"Ministrul Apărării Naţionale a informat membrii Cabinetului cu privire la iniţierea demersurilor de obţinere a aprobării prealabile a Parlamentului României, conform prevederilor legale. Programele au fost aprobate prin Directiva de Planificare a Apărării nr. 15/2017 şi în baza Hotărârii CSAT nr. 174/2016 pentru aprobarea Memorandumului referitor la măsurile pentru eficientizarea înzestrării Armatei României şi creşterea implicării industriei naţionale de apărare în realizarea înzestrării", potrivit unui comunicat al Executivului. 

Sursa citată precizează că sporirea bugetului Ministerului Apărării Naţionale, începând cu anul 2017, la 2% din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României şi în concordanţă cu iniţiativele prioritare ale Ministerului Apărării Naţionale aferente Programului de guvernare 2017-2020. 

"Resursele financiare necesar a fi alocate pentru iniţierea şi derularea acestor programe de înzestrare, pentru realizarea capabilităţilor necesare îndeplinirii misiunilor, atingerii nivelului militar de ambiţie şi îndeplinirii sarcinilor specifice ale armatei în perioada 2017 - 2026 şi în perspectivă vor fi incluse în programul ARMATA ROMÂNIEI 2026, care este actualizat anual", se arată în comunicat. 

×
Subiecte în articol: Armata Română Sorin Grindeanu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close