x close

Guvernul a început procedurile de asumare a răspunderii pe legea salarizării profesorilor

de Antena3.ro    |    07 Apr 2011   •   19:31
Guvernul a început procedurile de asumare a răspunderii pe legea salarizării profesorilor 429 Foto: INTACT Images
Guivernul a decis să înceapă procedurile de angajare a răspunderii pe proiectul legii care limitează creşterile salariale ale profesorilor, precum şi pentru Codul de Dialog Social.

Cele două proiecte au fost aprobate de Guvern şi urmează să fie transmise Parlamentului, urmând ca birourile permanente reunite ale Parlamentului să stabilească un calendar al angajării răspunderii.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat în urmă cu o săptămână că legea nu va afecta nivelul actual al lefurilor cadrelor didactice. Acesta a adăugat că modificări vor avea loc la salariilor profesorilor care au beneficiat de hotărâri judecătoreşti prin care salariile lor erau mărite cu 50% raportat la 2008, conform Mediafax.

Astfel, Funeriu a explicat că 13.000 de profesori din 260.000 vor avea salarii modificate.

De asemenea, Codul de Dialog Social va fi modificat. Acesta va interzice negocierea unor drepturi materiale care să depăşească bugetul de venituri şi cheltuieli alocat pentru instituţia respectivă. Mai mult, Guvernul se va retrage din Consiliul Economic şi Social, dar reprezentanţi ai societăţii civile vor fi numiţi de guvern în CES. 

Liderii de sindicate s-au declarat foarte nemulţumiţi de acest proiect.

Citeşte mai multe despre:

profesori lege asumare raspundere
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati