Antena 3 CNN Politică Guvernul acordă peste 59.000 de lei pentru 37 de familii şi persoane singure cu dificultăţi materiale

Guvernul acordă peste 59.000 de lei pentru 37 de familii şi persoane singure cu dificultăţi materiale

Guvernul acordă peste 59.000 de lei pentru 37 de familii şi persoane singure cu dificultăţi materiale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Sep 2012   •   16:45

Guvernul a atribuit, sâmbătă, ajutoare cuprinse între 400 şi 7.000 de lei pentru 37 de familii şi persoane singure aflate în dificultate financiară - 27 dintre ele cu locuinţele distruse de incendii în proporţie de 50-100%, iar 10 cu probleme medicale -, efortul bugetar total fiind de 59.300 lei.
   
"Anchetele sociale efectuate au evidenţiat că sunt cazuri excepţionale în care aceste persoane nu au locuri de muncă, iar veniturile nete lunare provin din pensii şi ajutoare sociale. De asemenea, 10 familii şi persoane singure necesită acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru situaţii deosebite cauzate de starea de sănătate. Anchetele sociale efectuate au arătat că, în aceste cazuri, sunt necesare tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate şi depăşesc posibilităţile materiale ale familiilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.
   
Decizia de atribuire a ajutoarelor a fost aprobată, prin hotărâre, în şedinţa Executivului de sâmbătă.

×
Subiecte în articol: guvern executiv Victor Ponta bani familii
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close