Antena 3 CNN Politică Guvernul amână discuţiile pe Legea salarizării, în lipsa avizului CES

Guvernul amână discuţiile pe Legea salarizării, în lipsa avizului CES

Guvernul amână discuţiile pe Legea salarizării, în lipsa avizului CES
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2010   •   10:13

Guvernul a amânat discuţiile finale pe marginea Legii salarizării unitare pentru şedinţa de miercuri. Membrii Executivului au fost convocaţi într-o şedinţă specială luni în care urma să se adopte forma finală a acestei legi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, discuţiile pe marginea proiectului au fost amânate întrucât nu a fost primit avizul Consiliului Economic şi Social. Membrii CES urmează să discute marţi acest proiect.

Cu toate că fusese convocată în special pentru acest subiect, şedinţa Guvernului de luni nu a fost anulată. În cadrul acesteia urmează să se discute doar proiectul rectificării bugetare.

Liderii coaliţiei s-au reunit la Palatul Victoria, luni dimineaţă, înaintea şedinţei de Guvern în care urma să fie aprobată Legea salariizării unitare în sectorul public. La ora 10:00, membrii Executivului urmau să aprobe proiectul în vederea angajării răspunderii.

Tot luni, actul normativ urma să fie transmis Parlamentului. La începutul săptămânii trecute, premierul Emil Boc anunţa că proiectul Legii salarizării unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului.

Guvernul nu a renunţat însă la ideea de a-şi angaja răspunderea pe acest proiect de lege, în ciuda criticilor aduse de Opoziţie.
Potrivit unor surse din interior, sindicatele nu vor participa la şedinţa programată pentru mâine la CES, în care ar urma să se discute Legea Salarizării


Guvernul amână discuţiile pe Legea salarizării


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close