Antena 3 CNN Politică Guvernul anunță o gaură uriașă la Sănătate: „Deficitul este de trei miliarde de lei. Un context financiar extrem de dificil”

Guvernul anunță o gaură uriașă la Sănătate: „Deficitul este de trei miliarde de lei. Un context financiar extrem de dificil”

Guvernul anunță o gaură uriașă la Sănătate: „Deficitul este de trei miliarde de lei. Un context financiar extrem de dificil”
Sursa foto: sursă foto: gov.ro
07 Noi 2019   •   08:54

Vicepremierul Raluca Turcan a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătății de către Victor Costache. RalucaTurcan a explicat că s-a găsit o gaură de 3 miliarde și va fi o situație extrem de dificilă.

„Sunt atâtea probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate în România, încât neîncrederea în sistemul public a ajuns la cele mai mici cote din ultimii ani. Oamenii trebuie să știe exact ce s-a găsit la acest minister, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu.(....) Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la fondul național unic de sănătate este la 9 luni de 3 miliarde de lei. Prima misiune a domnului ministru Costache este asigurarea unui act medical de calitate în acest context financiar extrem de dificil”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai adăugat că ”prioritar este să se rezolve problema vaccinilor” și ”să se găsească un sistem predictibil pentru tot ceea ce va urma anchiziție de vaccinuri”. De asemenea, vicepremierul a mai subliniat că trebuie pus „un accent mai mare pe prevenție”.

Citește Și Ministrul Sănătății îi cere bani lui Ludovic Orban: „Știu că nu o să-i placă domnului premier”. Reacția liderului PNL

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close