Antena 3 CNN Politică Guvernul ar putea limita sporurile salariale, pentru a strânge bani la buget

Guvernul ar putea limita sporurile salariale, pentru a strânge bani la buget

Guvernul ar putea limita sporurile salariale, pentru a strânge bani la buget
10 Ian 2009   •   10:52

Sporurile salariale ar putea fi limitate. E o masură care se înscrie în aceeaşi categorie cu interzicerea cumulării pensiei cu salariul şi care e justificată de Guvern prin necesitatea de a aduna bani la buget. Premierul Emil Boc a declarat că se caută o formulă prin care sporurile să nu mai poată depăşi un anumit nivel al salarizării. Vizate sunt persoanele cu funcţii inferioare din agenţiile şi autorităţile guvernamentale. Emil Boc consideră că decalajele dintre bugetari pot fi rezolvate prin intermediul contractului colectiv de muncă.
Intenţia de a limita sporurile salariale nu este bine-venită pentru sindicatele bugetarilor. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, susţine că măsura nu ar aduce prea mulţi bani la buget, pentru că numărul celor care beneficiază de aceste sporuri este mic. Pe de altă parte, o serie de sporuri, cum ar fi cel pentru gărzile medicale sau vechimea în muncă, nu pot fi eliminate.
Prin încasarea sporurilor, veniturile bugetarilor cresc cu aproximativ 25%, în funcţie de zonă şi de domeniul de desfăşurare a activităţii.
În schimb, cumularea pensiei cu salariul este considerată de Vasile Marica o măsură benefică, cel puţin pentru angajaţii din administraţie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close