Antena 3 CNN Politică Guvernul, "asaltat" de Vanghelie de 1 Mai. Adio "amfitrionul grătarelor", bun venit protestatarul de meserie

Guvernul, "asaltat" de Vanghelie de 1 Mai. Adio "amfitrionul grătarelor", bun venit protestatarul de meserie

Guvernul, "asaltat" de Vanghelie de 1 Mai. Adio "amfitrionul grătarelor", bun venit protestatarul de meserie
Sursa foto: Marian Vanghelie
30 Apr 2010   •   12:58

?Surpriza? pe care liderul Victor Ponta anunţa că o pregăteşte Marian Vanghelie la Bucureşti este pe cale să se materializeze. Liderul PSD Bucureşti se va erija într-o nouă postură: calitatea de amfitrion al grătarelor sfârâinde de 1 Mai va fi înlocuită cu cea a protestatarului de meserie în Piaţa Victoriei. Filiala PSD Bucureşti a comandat bannere, afişe, fluturaşi şi tricouri roşii inscripţionate cu mesaje anti-guvernamentale şi slogane cu iz social ce vor fi distribuite manifestanţilor care vor participa sâmbătă la mitingul pentru care s-a cerut deja autorizaţie de la primărie pentru 10.000 de persoene. Social-democraţii nu prea se bazează însă pe participarea semnificativă a locuitorilor Capitalei la miting, ţinând seama că de obicei această zi se sărbătoreşte la români cu ieşiri la pădure şi grătare. Surse social-democrate susţin că mai multe zeci de autocare vor aduce activişti social-democraţi din judeţele limitrofe pentru a suplini numărul de participanţi şi a susţine astfel demonstraţia de forţă pe care partidul vrea să o pună în scenă în Capitală.

Miltanţii social-democraţi ar urma să-şi înceapă marşul de protest la ora 11:00 de la Arcul de Triumf, urmând a se deplasa în direcţia sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, acolo unde vor face joncţiunea cu membrii de partid veniţi din teritoriu, mai arată sursele citate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat joi că de 1 Mai social-democraţii vor organiza proteste în mai multe reşedinţe de judeţ, inclusiv Capitala, fiind aşteptaţi atât membri de partid, sindicalişti, cât şi cei care vor să-şi arate nemulţumirea faţă de situaţia din România.

"Pentru data de 1 Mai considerăm că este o dată specială, nu este o zi care aparţine nici PSD, niciunui alt partid, nici neapărat sindicatelor, este o zi a celor care trăiesc din munca lor şi în acest sens vrem să ne manifestăm ca partid de stânga în acest an. S-a uitat în ultimii ani că ziua de 1 Mai, în secolul 19, nu a fost o zi de sărbătoare, ci a fost o zi de luptă a muncitorilor din Chicago", a spus Ponta, spunând că, din punctul de vedere al PSD, anul acesta "nu era nimic de sărbătorit".

În ceea ce priveşte acţiunile pregătite la nivelul Capitalei, Ponta a a "apreciat" faptul că organizaţia de Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, a înţeles că 2010 "nu mai e un an de sărbători", astfel încât nu vor mai fi organizate petreceri în parcul Izvor.

"În mod sigur, organizaţia de Bucureşti a înţeles, şi am apreciat acest lucru, că 2010 nu mai e un an de sărbătorit, aşa încât în parcul Izvor nu vor mai fi acele manifestări din ultimii ani. În ce măsură vor protesta şi exact cum se organizează, v-a promis domnul Vanghelie o surpriză, sunt convins că va fi plăcută", a spus Ponta.

Marius Vulpe, Antena.ro

×
Subiecte în articol: Vanghelie protest 1 mai guvern
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close