Antena 3 CNN Politică Guvernul Boc a înfiinţat 100 de posturi noi de inspectori guvernamentali

Guvernul Boc a înfiinţat 100 de posturi noi de inspectori guvernamentali

Guvernul Boc a înfiinţat 100 de posturi noi de inspectori guvernamentali
Sursa foto: Emil Boc
20 Feb 2009   •   09:42

Guvernul Boc a înfiinţat 100 de posturi de inspectori guvernamentali, special pentru prefecţii şi subprefecţii, pe care vrea să-i înlocuiască din funcţii, anunţă Jurnalul Naţional în ediţia de vineri. Legea nu-i permite premierului Emil Boc să demită din corpul înalţilor funcţionari publici, prefecţii şi subprefecţii numiţi în perioada guvernării liberale, aşa că, prim-ministrul se pregăteşte să-i transfere în alte funcţii.
Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, a dispus crearea a 100 de posturi de inspectori guvernamentali, pentru a fi oferite oficialilor care vor fi înlocuiţi din funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Fiecare din cele 100 de posturi va costa contribuabilii peste 4.000 de lei, lunar.
Cătălin Platon a acceptat deja să schimbe postul de prefect de Cluj, pe cel de inspector guvernamental, la Bucureşti, aminteşte Jurnalul Naţional. Dacă în perioada guvernării Tăriceanu, executivul avea în subordine 30 de inspectori guvernamentali, odată cu Ordonanţa lui Boc, numărul acestora a crescut la 130.
S-au mai înfiinţat câteva posturi şi la Cabinetul Secretarului General al Guvernului. Astfel, personalul aflat în subordinea Danielei Andreeescu a crescut cu aproape 100%, de la 8 angajaţi, la 15.
Democrat-liberalii caută să legalizeze schimbările politice la nivelul prefecţilor. Doi deputaţi PD-L, Petru Călian şi Mircea Duşa, au depus un proiect de lege prin care se cere ca prefecţii şi subprefecţii să fie numiţi de guvern, pentru un mandat de maximum patru ani.
Antena 3

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei Emil Boc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close