Antena 3 CNN Politică Guvernul Boc a trecut de Parlament. Miniştrii au depus jurământul în faţa preşedintelui

Guvernul Boc a trecut de Parlament. Miniştrii au depus jurământul în faţa preşedintelui

Guvernul Boc a trecut de Parlament. Miniştrii au depus jurământul în faţa preşedintelui
22 Dec 2008   •   18:10

Guvernul Emil Boc a trecut de Parlament, obţinând 324 de voturi pentru şi 115 împotrivă. 6 voturi au fost anulate. Pentru ca guvernul să treacă, actualul guvern trebuia să întrunească 236 de voturi din 471. Emil Boc a mulţumit Parlamentului pentru votul de încredere acordat, mărturisind, totodată, că este conştient de responsabilitaeta ce apasă pe umerii săi.
"Sunt onorat de votul pe care l-am primit. E un vot care ne responsabiliezază, dar am incredere că echipa aceasta va da stabilitate ţării şi va rezolva problemele cu care oamenii se confruntă", a declarat Boc.
Miniştrii au depus jurământul începând cu ora 20.30, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
Premierul a anunţat, deja, prima şedinţă a noului Guvern , stabilită marţi, ora 14.00.
Miniştri cabinetului Boc se întâlnesc, luni, cu preşedintele Traian Băsescu, la ora 20.30, pentru a depune jurământul.
La Parlament, a fost prezent şi patriarhul Daniel, care a stat de vorbă cu preşedintele Senatului Mircea Geoana şi i-a cunoscut pe miniştri.
După întrunirea Birourilor Permanente ale celor două Camere, deputaţii şi senatorii s-au reunit, luni, la ora 15.00, pentru a li se prezenta programul de guvernare.
La scurt timp de la începerea şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, Partidul Naţional Liberal, prin vocea deputatului Ioan Timiş, a solicitat amânarea şedinţei, invocând nerespectarea procedurii de desemnare a premierului şi a membrilor Parlamentului.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a supus la vot propunerea celor de la PNL, în urma căruia s-a decis continuarea şedinţei comune din Parlament.
IATĂ LISTA MINIŞTRILOR DIN CABINETUL EMIL BOC

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close