Antena 3 CNN Politică Guvernul de la Cluj. Apropiaţii lui Emil Boc, în echipa de conducere a Executivului

Guvernul de la Cluj. Apropiaţii lui Emil Boc, în echipa de conducere a Executivului

Guvernul de la Cluj. Apropiaţii lui Emil Boc, în echipa de conducere a Executivului
10 Ian 2009   •   17:25

Virgil Ardelean revine şi ca membru al grupului de la Cluj, în varianta lui Emil Boc. Este vorba de mai mulţi apropiaţi clujeni ai noului premier care fac parte din echipa de conducere a executivului. Pe lângă Virgil Ardelean, revenit la Serviciul de Informaţii Secrete al Ministerului de Interne. Ardelean a mai ocupat această funcţie în perioada 1998 ? 2007.
Şefa de cabinet a primului ministru este Ştefania Ferencz. Acesta a fost director în primăria Cluj-Napoca. Presa locală a scris că este mai fidelă colaborare a lui Emil Boc şi că ar fi semnat în locul lui, atunci când acesta nu se afla în primarie. Tot Stefania Ferencz se va ocupa temporar şi de relaţia cu mass-media a cabinetului primului ministru.
Un alt clujean este în cărţi pentru şefia cancelariei lui Emil Boc. Este vorba despre Cătălin Baba, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii ?Babes-Bolyai?. A intrat recent în Partidul Democrat-Liberal şi are o relatie apropiată cu Boc.
Primul clujean numit într-o funcţie importantă de Emil Boc a fost Vasile Puşcaş. Fostul negociator al României cu UE din perioada 2000 ? 2004, a fost numit la conducerea Departamentului pentru Afaceri Europene, după ce nu a mai prins un post în parlament.
Constantin (Toni) Dascălu, unul dintre oamenii apropiaţi afaceristului clujean Arpad Paszkany ar putea ajunge din nou în Guvern. Dascălu a mai fost secretar de stat pe segmentul SNCFR. De această dată el ar putea avea în subordine atât infrastructura feroviară, cât şi cea aeriană.
Tot un personaj din anturajul lui Paszkany, consilierul local Dan Lazăr, este în cărţi pentru un post din cadrul cancelariei primului-ministru. Presa a scris că din postura de consilier local ar fi facilitat, beneficiind şi de binecuvantarea fostului primar Emil Boc, alocarea a milioane de lei din bugetul local către clubul de fotbal patronat de Arpad Paszkany.
Chiar dacă nu se ocupă de atribuţiile Executivului, un alt clujean care a venit în Bucureşti pentru o funcţie de conducere este Virgil Andreieş. Fostul şef al Curtii de Apel Cluj este noul şef al Consiliului Superior al Magistraturii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Catalin Baba
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close