Antena 3 CNN Politică Guvernul. Despăgubiri de 3,7 milioane euro pentru producătorii de legume afectaţi de criza E.coli

Guvernul. Despăgubiri de 3,7 milioane euro pentru producătorii de legume afectaţi de criza E.coli

Guvernul. Despăgubiri de 3,7 milioane euro pentru producătorii de legume afectaţi de criza E.coli
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de M.Z.    |    07 Sep 2011   •   20:11

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea care reglementează acordarea sprijinului financiar de 3,745 milioane de euro, asiguraţi de Comisia Europeană, pentru producătorii naţionali de legume în vederea compensării efectelor crizei cauzate de bacteria E.coli, a anunţat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, potrivit Agerpres.

Sumele vor fi distribuite până pe 15 octombrie de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) către şapte producători agricoli care au retras de pe piaţă sau nu au putut recolta legume, în perioada 26 mai-30 iunie.

"Dorim ca această sumă să fie alocată cât mai rapid şi transferată către producătorii care au avut de suferit şi care au fost monitorizaţi de către APIA", a spus ministrul Tabără.

Potrivit demnitarului, suma stabilită este mai mică decât cea estimată de Ministerul Agriculturii la momentul crizei, de circa 9 milioane de euro, deoarece revenirea pieţei şi consumului de roşii şi castraveţi s-a făcut mult mai repede decât era aşteptat, iar pierderile nu au fost la nivelul aşteptat în primă fază.


×
Subiecte în articol: despagubiri e.Coli aprobare guvern plati APIA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close