Antena 3 CNN Politică Guvernul discută despre înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, cât şi de scrisoarea de intenţie cu FMI

Guvernul discută despre înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, cât şi de scrisoarea de intenţie cu FMI

Guvernul discută despre înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, cât şi de scrisoarea de intenţie cu FMI
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Mai 2012   •   15:17
UPDATE 16,55: Guvernul discută în şedinţa de marţi înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, proiectele de hotărâri care operează aceste modificări fiind incluse pe agenda reuniunii.
   
Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, precum şi pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.
   
Tot pe agendă a fost inclusă şi o notă privind hotărârea de guvern a fostului Cabinet de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

De asemenea, şedinţa de marţi a Guvernului are ca punct de discuţie scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, la finalul unei discuţii pe această temă cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, informează Mediafax
"Am avut o discuţie finală privind scrisoarea de intenţie şi mergem la şedinţa de guvern, iar prim punct pe ordinea de zi este confirmarea scrisorii cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială", a spus Ponta.
   
Întrebat de jurnalişti dacă în noua ţintă de majorare a deficitului bugetar este inclusă şi a doua tranşă de creştere a salariilor pentru bugetari, premierul a răspuns afirmativ.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că rezerva de 5 miliarde de euro existentă la Ministerul de Finanţe este intangibilă, fiind doar pentru plata la timp a creditelor scadente din 2012, iar mărirea salariilor bugetarilor se poate face prin înţelegerea cu FMI de ridicare a deficitului bugetar de la 1,9% la 2,2%.
   
Şi Ponta a precizat că ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a negociat o ţintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, el subliniind că acest procent este mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esenţiale.
   
Ponta a anunţat anterior că se va întâlni cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pentru a discuta cu acesta despre scrisoarea de intenţie care trebuie trimisă Fondului Monetar Internaţional (FMI), înainte ca documentul să fie aprobat de Guvern.
   
Prima şedinţă a noului Guvern va începe la ora 15.30.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta discutie guvern
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close