Antena 3 CNN Politică Guvernul face un prim pas înapoi în privința taxei de solidaritate. Tudose: "Dacă impactul e foarte mic, nu va fi aplicată”

Guvernul face un prim pas înapoi în privința taxei de solidaritate. Tudose: "Dacă impactul e foarte mic, nu va fi aplicată”

Guvernul face un prim pas înapoi în privința taxei de solidaritate. Tudose: "Dacă impactul e foarte mic, nu va fi aplicată”
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iul 2017   •   15:15

Taxa de solidaritate nu va fi pusă în aplicare prea curând, a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul ședinței coaliției de guvernare. Decizia a fost luată după discuțiile cu liderii PSD-ALDE, care au decis să analizeze mai bine modul în care aceasta taxă poate fi implementată.

Până atunci, Guvernul va face un pas înapoi în transpunerea în practică a acestei prevederi din programul de guvernare. 

"Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (...) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani", a spus premierul Tudose.

"Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată", a explicat Tudose.

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close