Antena 3 CNN Politică Guvernul, în şedinţă pentru a analiza un proiect al ministrului Predoiu privind legea ANI

Guvernul, în şedinţă pentru a analiza un proiect al ministrului Predoiu privind legea ANI

Guvernul, în şedinţă pentru a analiza un proiect al ministrului Predoiu privind legea ANI
Sursa foto: Guvern
26 Apr 2010   •   11:21

Guvernul se va reuni, luni, în şedinţă, la ora 14.00, pentru a discuta situaţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a anunţat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că în cadrul coaliţiei ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a prezentat un proiect de lege privind funcţionarea ANI ce va fi discutat în şedinţa de guvern.

"Deja există un proiect pe care l-a prezentat la ora 9.00 ministrul Predoiu şi care corespunde cerinţelor Curţii Constituţionale", a declarat Blaga.
Întrebat dacă acest proiect va fi susţinut şi de celalalte partide parlamentare, Blaga a răspuns că nu ştie acest lucru, dar că în mod sigur va fi susţinut de coaliţia aflată la guvernare.
Curtea Constituţională (CC) a constatat că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.
Preşedintele Traian Băsescu are programate luni, de la ora 17.00, consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

×
Subiecte în articol: guvern sedinta lege ANI Blaga
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close