Antena 3 CNN Politică Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Salarizării unitare începând cu 14 decembrie

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Salarizării unitare începând cu 14 decembrie

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Salarizării unitare începând cu 14 decembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2010   •   16:33

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe 14 decembrie pe legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal, informează Mediafax.

Chestorul senatului, Ioan Chelaru a declarat cã, potrivit deciziei conducerii celor douã Camere termenul de depunere de amendamente la cele douã proiecte de lege este data de 10 decembrie.

Membrii coaliţiei au aprobat, miercuri, Legea salarizãrii unitare în sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovatã prin angajarea rãspunderii în faþa Parlamentului.
Legea Salarizării unitare prevede creşterea salariilor de bază din sectorul public cu 15%, în 2011. Astfel, veniturile salariale  vor rămâne cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost tăiate de Guvern.

Noul nivel nu va mai fi modificat până în anul 2012. Documentul, datat 17 noiembrie, urmează să fie transmis spre consultare Fondului Monetar Internaţional înaintea adoptării.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că majorarea cu 15% din 2011 şi stabilirea salariului minim la 670 de lei este tot ceea ce România îşi poate permite în momentul de faţă, pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar şi în bugetul disponibil pentru plata salariilor.

Crin Antonescu a anunţat luni că PNL va depune o moţiune de cenzură privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării împreună cu parlamentarii PSD şi PC.

"Am iniţiat deja demersurile pentru ca împreună cu ceilalţi parlamentari din opoziţie, PSD, PC, să iniţiem şi să depunem o moţiune de cenzură pe angajarea răspunderii la Legea salarizării", a declarat Antonescu.








×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close